SEGRE

POLÍTICA CULTURAL CONCERTS

La Julià Carbonell posa música al patrimoni romànic de la Vall de Boí

Cinc actuacions en espais emblemàtics

El director de l’OJC i l’alcaldessa de la Vall de Boí, ahir a Taüll.

El director de l’OJC i l’alcaldessa de la Vall de Boí, ahir a Taüll.OJC

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida (OJC) posarà música aquest estiu al patrimoni romànic de la Vall de Boí. La formació simfònica va presentar ahir el primer festival OJC-Patrimoni, dedicat aquest any al romànic de la Vall de Boí Patrimoni Mundial de la Unesco.

El certamen, amb l’impuls de la diputació de Lleida, naix amb la voluntat de lligar música i patrimoni amb actuacions de cambra a càrrec de músics i grups de l’OJC. Per això, el director de l’orquestra, Alfons Reverté, acompanyat de l’alcaldessa de la Vall de Boí, Sònia Bruguera, va presentar la programació en el marc incomparable de Santa Maria de Taüll, que serà un dels escenaris dels cinc concerts previstos aquest estiu.

El festival arrancarà aquest diumenge vinent (19.00 hores) a l’església de Sant Feliu de Barruera amb l’actuació de la formació VII Ensemble. El diumenge 11 de juliol, el temple de la Nativitat de Durro acollirà el concert del Quartet Prysma.

Santa Maria de Taüll serà l’escenari el diumenge següent, 18 de juliol, del concert d’Els Vents de la Julià Carbonell. El festival es traslladarà el diumenge 25 de juliol a Sant Joan de Boí per gaudir de l’actuació del Quartet Teixidor.

Finalment, el diumenge 1 d’agost el festival culminarà a Santa Eulàlia d’Erill la Vall amb el recital Univers Poètic Manuel de Pedrolo, amb músics de l’OJC i Jordi Castellà al piano, juntament amb el rapsode Xavier Hidalgo.. Reverté va destacar que “el romànic de les nostres terres i la música, interpretada per l’Orquestra Julià Carbonell es donen la mà per posar mútuament en relleu aquests dos grans valors culturals”. El preu de les entrades serà de 2 euros. Aforament limitat amb reserva online a centreromanic.com.

tracking