SEGRE

ART ESCULTURA

La Vinya dels Artistes recordarà el dia 10 el creador Iago Pericot

Un 'via crucis' inaugural per a 'La Guillotina', que va estrenar al Grec el 2014

Iago Pericot, un agitador i provocador de l’escena catalana.

Iago Pericot, un agitador i provocador de l’escena catalana.DAVID RUANO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Vinya dels Artistes del Mas Blanch i Jové a la Pobla de Cérvoles va ser concebuda per Josep Guinovart i inaugurada el 2010. Actualment, exhibeix més d’una desena d’obres de forma permanent disposades entre les vinyes d’aquest celler de les Garrigues i a partir del pròxim dia 10 comptarà amb una nova adquisició.

Es tracta de La Guillotina, una peça a mig camí entre l’escultura i la performance que el pintor, gravador i escenògraf Iago Pericot va estrenar al Festival Grec de Barcelona el 2014, quatre anys abans de la seua mort als 91. Una proposta amb què aquest creador inclassificable del Masnou –Premio Nacional d’Arts Escèniques l’any 1990– convidava el públic a buscar al seu interior qui o què els generava més desassossec o turment i que l’artefacte s’encarregava d’eliminar.

Ara, aquesta peça formarà part de la Vinya dels Artistes i, per donar-li la benvinguda, s’ha organitzat un homenatge a Pericot amb la participació d’amics i col·laboradors dels seus muntatges. Tindrà forma de recorregut espectaclitzat (terme inventat per ell mateix) a tall de via crucis: ritus en la forma, irreverència en el fons, on a cada estació hi haurà diversos referents del seu llegat artístic i personal.

.

Un homenatge divertit, provocador i irreverent, obert a tothom i a l’aire lliure, que estrenarà la temporada artística d’estiu del Mas Blanch i Jové (19.00 hores, 20 €, 15 € anticipada a www.masblachijove.com, amb dos degustacions de vins del celler).

El celler Mas Blanch i Jové també va anunciar per al 19 de setembre una obra d’Antoni Llena

Després de l’aturada de l’any passat per la pandèmia, la Vinya dels Artistes incorporarà dos creacions més aquest any, la primera de les quals es presentarà el 19 de setembre a càrrec de l’artista Antoni Llena.

Un museu a l’aire lliure al paisatge de les Garrigues

L’artista d’Agramunt Josep Guinovart, que va morir el desembre del 2007, va sembrar el germen de la Vinya dels Artistes, en ple paisatge garriguenc de la Pobla de Cérvoles, que es va estrenar el 2010 amb l’Orgue del camp. El músic Carles Santos, gran amic de l’artista, va voler participar també en aquest singular museu a l’aire lliure i, el 2011, hi va instal·lar la seua Sargantaneta. Des d’aleshores, el peculiar marc expositiu ha anat incorporant obres d’Esteve Casanovas, Brossa, Gregorio Iglesias, Susana Solano, Assumpció Mateu, Frederic Amat, Evru, Carlos Pazos i, el 2019, de l’austríaca Eva Lootz.

tracking