SEGRE

LITERATURA GUARDONS

Un guionista del 'Polònia' guanya el premi 7lletres dedicat a Pedrolo

Ramon Pardina, amb 'El gran circ domèstic'

Ramon Pardina (3r per la dreta) va rebre ahir el premi 7lletres en un acte al castell de Concabella.

Ramon Pardina (3r per la dreta) va rebre ahir el premi 7lletres en un acte al castell de Concabella.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El guionista de televisió i escriptor Ramon Pardina (Barcelona, 1977) es va adjudicar ahir la 16 edició del premi literari 7lletres, amb el qual la Segarra recorda Manuel de Pedrolo.

Aquest guionista de programes de TV3 com Polònia, Crackòvia i El Foraster es va emportar el premi amb l’obra El gran circ domèstic, una recopilació de contes sobre els conflictes de la vida quotidiana i domèstica des del gènere fantàstic. El premiat va destacar que “els contes també tenen un cert humor i ironia”.

Els contes guardonats tracten conflictes de la vida domèstica des de la fantasia amb humor i ironia

Pardina es va mostrar satisfet de guanyar un guardó que recorda Pedrolo, de qui va elogiar “la qualitat de la seua literatura fent-la alhora popular”.

Com a curiositat, la seua parella es diu Alba i els seus pares li van posar el nom per aquest personatge del Mecanoscrit del Segon Origen. El premi, que es va entregar al castell de Concabella, està dotat amb 7.000 euros i la publicació de l’obra a càrrec de Pagès Editors.

El 7lletres és una iniciativa del consell comarcal de la Segarra i els ajuntaments de Cervera i dels Plans de Sió.

En aquesta edició es van presentar 33 originals. El jurat estava format per Alba Granell, Emili Bayo, Xavier Vidal, Ramon Badia i Eloi Planes.

El president del consell, Francesc Lluch, va destacar “la importància d’apostar per la cultura per aconseguir un país fort”.

La gala va recuperar la data habitual després que l’any passat es traslladés al mes de setembre per la pandèmia. La Covid sí que ha afectat les activitats que tenien lloc les setmanes prèvies a l’entrega del premi literari.

Malgrat això, s’ha estrenat una nova pàgina web (www.7lletres.cat) i un itinerari centrat en l’obra poètica de Manuel de Pedrolo al cementiri de Cervera, senyalitzat amb codis QR.

tracking