SEGRE

ARQUEOLOGIA EXCAVACIONS

El poblat de Gebut, habitat fa més de 2.700 anys

El jaciment de Soses, més antic

Treballs d’excavació a la part més antiga del jaciment ibèric de Gebut, a Soses.

Treballs d’excavació a la part més antiga del jaciment ibèric de Gebut, a Soses.UDL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Grup d’Investigació Prehistòrica (GIP) de la Universitat de Lleida (UdL) ha confirmat una fase habitada anterior al segle VII aC a l’oppidum (poblat fortificat dalt d’un turó) de Gebut, a Soses. Fins ara, les restes més antigues excavades en aquest jaciment ibèric del Baix Segre estaven datades entorn de l’any 650 aC.

La campanya d’excavacions d’estiu, finalitzada aquesta setmana, ha permès comprovar l’existència d’un primer hàbitat amb diverses remodelacions previ a la construcció de la primera muralla amb torres, segons va informar en un comunicat aquest grup d’investigació de la UdL.

Per conèixer la datació exacta, caldrà esperar als resultats de les anàlisis de carboni 14 a unes restes òssies d’animals trobats a les excavacions. Un total de setze alumnes de les universitats de Lleida, Barcelona, Autònoma de Barcelona, Complutense i Autònoma de Madrid, Granada i Jaén van participar durant tres setmanes en una campanya emmarcada en el Curs d’Arqueologia de la Universitat d’Estiu de la UdL, desenvolupat també de forma paral·lela als Vilars d’Arbeca.

tracking