SEGRE

MUSEUS EXPOSICIONS

El Thyssen de Sant Feliu de Guíxols estrena avui l''univers' de Guinovart

La mostra compta amb seixanta obres inèdites

‘Univers Guinovart’ és el títol de l’exposició que acull des d’avui l’Espai Thyssen.

‘Univers Guinovart’ és el títol de l’exposició que acull des d’avui l’Espai Thyssen.EFE/ DAVID BORRAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Espai Thyssen de Sant Feliu de Guíxols estrena avui la mostra Univers Guinovart, una exposició temporal dedicada a l’obra de l’artista lleidatà. La mostra, que recull seixanta peces de l’autor, recorre diferents creacions que el pintor, dibuixant i gravador va concebre entre els anys 1948 i 2007 i entre les quals destaca Exvots?, composta per quatre plafons de grans dimensions que la família va trobar a la nau industrial d’Agramunt en què el creador guardava les obres.

'Univers Guinovart' recorre la trajectòria del creador lleidatà a través de la geografia física i humana

Així, i segons va detallar la comissària de l’exposició, Pilar Giró, aquesta es divideix en dos àmbits, la geografia física de l’artista i la geografia humana. El primer, ubicat a la primera planta de l’Espai Thyssen, inclou obres que viatgen per la terra, el mar i el camp a través dels records de Guinovart. Al segon pis, dedicat a la geografia humana, s’inclouen diferents objectes, cartografies, boscos per tal de mostrar la relació entre l’ésser humà i el territori. Algunes de les creacions mostrades a Univers Guinovart feia més de vint anys que no s’exhibien.

Per aquest motiu, Giró ha remarcat la importància d’entendre la vida i trajectòria de l’artista a través d’aquestes peces.

Així, la presidenta de la Fundació Espai Guinovart, Maria Guinovart, va ressaltar ahir que exposicions com la del Thyssen “són molt enriquidores perquè permeten redescobrir les obres de l’artista”. 

La presidenta de la fundació va aprofitar per mostrar la seua satisfacció amb el resultat de l’exposició i va detallar que l’entorn “incomparable” de l’antic monestir de Sant Feliu de Guíxols, que pròximament se sotmetrà a obres i reformes, l’ha ajudat a “redescobrir” les peces que estaran exposades aquest estiu.

tracking