SEGRE

ESPECTACLE MEDIEVAL

La Seu homenatja Racionero

Posa en relleu la novel·la 'Cercamón', del mateix escriptor de l'Alt Urgell || Amb dos representacions de l'obra els dies 20 i 21 d'agost a Costoja

Lluís Racionero.

Lluís Racionero.CONSELL DEL ALT URGELL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les ruïnes de l’antic priorat de Santa Maria de Costoja, a la vall de Castellbò, a l’Alt Urgell, acolliran els dies 20 i 21 d’agost a les 22.00 hores la representació de l’espectacle medieval Cercamón, basat en la novel·la del mateix títol de l’escriptor de l’Alt Urgell Lluís Racionero. Aquesta serà la primera vegada que l’obra es posa en escena des de la mort de Racionero, el 8 de març del 2020. És per aquesta raó que el record de l’autor serà present en les dos representacions d’aquest any.

En paraules d’Isidre Domenjó, autor de l’adaptació de la novel·la al teatre, Lluís Racionero “va donar les màximes facilitats perquè Cercamón es convertís en un espectacle escènic, va dipositar tota la confiança en nosaltres i ens va donar absoluta llibertat per treballar el seu text. Sempre hi estarem en deute”. L’any 2020, Cercamón va haver de ser cancel·lada a causa de la Covid-19, i en aquesta ocasió es podrà recuperar amb l’aplicació de les corresponents mesures de prevenció sanitària.

Així doncs, els assajos de l’obra es porten a terme amb un màxim de sis persones alhora i amb mascaretes, mentre que l’aforament a Costoja es reduirà fins al 40 per cent de la seua capacitat, de manera que en cadascuna de les dos sessions només podran assistir cent espectadors, que hauran de fer ús de la mascareta en tot moment. Les entrades són gratuïtes, però serà imprescindible fer reserva prèvia a través de la plataforma www.vivetix.com.

Urbanista, escriptor i exdirector de la Biblioteca Nacional

Lluís Racionero, nascut a la Seu el 1940, es va doctorar en Urbanisme a Berkeley i va dur a terme diversos projectes urbanístics. Va escriure tant assajos com ficció, i entre les seues obres destaquen Cercamón o La cárcel del amor. A la Seu va dissenyar el claustre del Parc del Valira, una rèplica del de la catedral de la capital de l’Alt Urgell però amb iconografia del segle XX.

Lluís Racionero.

Lluís Racionero.CONSELL DEL ALT URGELL

tracking