SEGRE

INAUGURACIÓ PATRIMONI

Perejaume 'plantarà' avui un bosc al Museu de Solsona

En el marc de la celebració del 125 aniversari de la institució

L’artista Perejaume el dia de la presentació del seu llibre ‘El “potser” com a públic’ a Lleida.

L’artista Perejaume el dia de la presentació del seu llibre ‘El “potser” com a públic’ a Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Museu Diocesà i Comarcal de Solsona, que aquest any commemora els 125 anys d’història de la institució, presenta avui la intervenció D’un or que crema, de l’artista Perejaume.

Arrelat sentimentalment a la serra de Busa i a Lladurs, l’artista oferirà una mostra que vol evocar els vincles entre els mons mineral, botànic i humà. Les sales del Renaixement i el Barroc del museu es convertiran, d’aquesta manera, en un bosc de fustes, carns i pedres que es perceben com a “materials que no paren d’adornar-se entre ells, de succeir-se i de brollar com si complissin un cicle mimètic”, segons explica el museu.

La intervenció s’inaugurarà demà a les 19 hores, en el marc dels actes programats per a la festa major de Solsona i romandrà oberta al públic fins al 28 de febrer del 2022.

Perejaume és un artista autodidacte amb importants influències d’autors com Joan Brossa, amb qui va compartir l’obra El bosc a casa, a cavall de la pintura i la poesia. El seu treball es caracteritza per l’experimentalisme i la reflexió sobre els mitjans amb clares arrels surrealistes.

El 2005 va ser guardonat amb el Premi Nacional d’Arts Visuals concedit per la Generalitat de Catalunya per la seua obra Els cims pensamenters, dedicada a personatges catalans, entre els quals es troben Jacint Verdaguer, Joan Maragall o Antoni Gaudí.

L’any 2006 va rebre el Premi Nacional d’Arts Plàstiques concedit pel ministeri de Cultura.

Final del cicle ‘Escenaris Singulars’L’Escenaris Singulars tancarà la seua primera edició aquest diumenge amb una doble sessió a Montoliu i Llardecans. La primera serà a l’església de Montoliu. A les 12.00 hores, un repic de campanes a càrrec de Josep Ballespí donarà la benvinguda, seguit d’una introducció a la història de l’església a càrrec de Carmel Farré. La part musical anirà a càrrec del quartet Encantadas. L’última jornada serà a Llardecans amb una visita guiada per la farmàcia Tomàs Pinyol i una sessió de pop en format música de cambra a càrrec de Pop Pino Cuarteto.

tracking