SEGRE

TELEVISIÓ GUARDONS

'The Crown' es corona als Emmy

La producció de Netflix es va anotar els set premis inclosos a la categoria de sèrie dramàtica || 'Gambito de dama', 'Mare of Easttown i 'Ted Lasso', altres de les propostes reconegudes

L’actriu britànica Olivia Colman, premiada per ‘The Crown’.

L’actriu britànica Olivia Colman, premiada per ‘The Crown’.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’entreniment i els programes televisius van tornar diumenge al focus mediàtic en la setanta-tresena entrega dels premis Emmy, en una gala presentada i organitzada per l’Acadèmia d’Arts i Ciències de la Televisió celebrada en dos seus simultànies, una a Los Angeles i l’altra a Londres, lloc en el qual es trobaven tots els nominats de la producció britànica The Crown. Després de dos anys de pandèmia i amb la indústria debilitada, l’Acadèmia va mirar de recuperar certa normalitat, encara que amb una gala descafeïnada i en format reduït, i és que aquesta només va comptar amb sis-cents convidats presencials ubicats en una petita carpa.

Netflix va regnar per fi als Emmy gràcies a The Crown –que es va anotar els set premis dedicats a les sèries dramàtiques, entre els quals la millor actriu, Olivia Colman, que interpreta la reina Isabel II; el millor actor, Josh O’Connor; o els millors actors de repartiment, Tobias Menzies i Gillian Anderson– i Gambito de dama (protagonitzada per la llatina Anya Taylor-Joy), que va aconseguir els guardons a la millor minisèrie arrabassant-l’hi a Mare of Easttown, d’HBO, per la qual Kate Winslet va obtenir el premi a la millor actriu de minisèrie dramàtica.

Apple TV+, plataforma que a penes compta amb dos anys de vida, va obtenir el guardó de millor comèdia per Ted Lasso –amb Jason Sudeikis i Hannah Waddingham com a millor parella d’actors a la categoria de sèrie còmica–. Malgrat presentar-se amb potents cartes com The Mandalorian i WandaVision, Disney Plus no va poder emportar-se cap dels premis destacats.

D’aquesta manera, Netflix es va proclamar com la màxima guanyadora dels Emmy amb quaranta-quatre distincions, seguida a molta distància per HBO, amb dinou.

En aquest sentit, aquesta edició dels Emmy ha certificat el canvi estructural que afronta la televisió, cada vegada més orientada a les plataformes de streaming i als serveis digitals en detriment del mitjà tradicional..

Netflix mai s’havia emportat un gran premi de la principal cerimònia d’entreteniment televisiu

Cap dels sis actors negres nominats no va pujar a l’escenari a recollir un guardó, tret de l’actriu Debbie Allen, que va recollir un premi honorífic pels seus quaranta anys de carrera. Només la britànica Michaela Coel es va emportar el de millor guió de minisèrie per I may destroy you, en la qual es va basar en experiències i vivències personals per retratar una dona que intenta superar el trauma d’una violació.

L’actriu britànica Olivia Colman, premiada per ‘The Crown’.

L’actriu britànica Olivia Colman, premiada per ‘The Crown’.EFE

L’actriu britànica Olivia Colman, premiada per ‘The Crown’.

L’actriu britànica Olivia Colman, premiada per ‘The Crown’.EFE

tracking