SEGRE

HISTÒRIA ACTIVITATS

La Seu Vella s'ageganta en el seu dia

Els gegants i el premi de la 'Batalla monumental' seran protagonistes || El periodista Cosme García, el restaurador Ramon Solé i els Moros i Cristians seran premiats

La Porta dels Apòstols de la Seu Vella va ser l’escenari de la presentació de les activitats.

La Porta dels Apòstols de la Seu Vella va ser l’escenari de la presentació de les activitats.J.I. RODRÍGUEZ. AMICS SEU VELLA

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Seu Vella de Lleida tornarà a celebrar el seu dia després de la suspensió de la passada edició a causa de la pandèmia. Ho farà amb una setmana d’activitats prèvies que començaran el dia 24 d’octubre i que finalitzaran diumenge 31 amb el Dia de la Seu Vella.

“El retorn d’aquesta celebració té alguna cosa especial. Val a destacar que aquesta edició serà en 31 d’octubre, que és la mateixa data en què es va consagrar el temple el 1278”, va assenyalar Joan Ramon González, president de l’Associació Amics de la Seu Vella. Els gegants seran els protagonistes d’aquesta setmana, que començarà amb l’exposició Homes i dones de raça gegantina i la conferència D’un somni gegant a la Mata Hari, amb l’artista Pol Olivé. També se celebrarà una taula redona en la qual es valoraran les actuacions de restauració del campanar, el claustre i la Porta dels Àpostols.

El dia 29 està previst que la periodista Mari Pau Huguet entregui a l’alcalde de Lleida el premi del programa Batalla monumental de TV3 que va aconseguir la Seu Vella. El dissabte 30 s’entregaran els premis Seu Vella 2021, que recauran en el periodista Cosme García, el restaurador Ramon Solé i l’associació de la Festa de Moros i Cristians de Lleida. Finalment, el dia 31 tindrà lloc la Trobada Gegantera al Turó de la Seu Vella, per a la qual s’esperen prop de quaranta figures.

“Confiem que aquest any les obres puguin dur-se a terme”

“Els nous pressupostos de l’Estat contemplen els 400.000 euros per a la segona part del claustre que falta”, va explicar ahir el director del Consorci del Turó de la Seu Vella, Joan Baigol. Una notícia “positiva” que, segons va comentar el mateix Baigol, “ja estava als dos últims pressupostos”. A més d’aquesta obra, el Consorci espera que aquest any puguin portar-se a terme la restauració del Baluard del Rei i el tram de la muralla que es va esfondrar el mes d’abril passat i una part de la restauració del Castell del Rei.

tracking