SEGRE

ART CERTAMEN

L'ajuntament de Torrelameu rep amenaces per un quadre sobre la família reial

Més d'una vintena de trucades a l'ajuntament amb insults per un quadre finalista, sobre la família reial || De l'artista madrileny Rubén Fernández Rojo

‘The Cross’, del lleidatà Jan Monclús, guanyador del premi.

‘The Cross’, del lleidatà Jan Monclús, guanyador del premi.JAN MONCLÚS

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Sorpresos, molt sorpresos però, en qualsevol cas, sense arribar a espantar-se. De moment. Així es troben a les oficines de l’ajuntament de Torrelameu després de rebre un bon nombre d’insults i amenaces per culpa d’un dels quadres finalistes del premi Miquel Viladrich de pintura.

El jurat va fer públiques el 25 de setembre les trenta obres finalistes, d’entre noranta de presentades des de tot el país, que es van penjar a la pàgina web municipal. L’alcalde, Carles Comes, va explicar ahir a SEGRE que “pocs dies després vam rebre una trucada de telèfon proferint una sèrie d’insults i crits perquè no exposéssim el quadre i va penjar ràpidament”. Encara que l’anònim interlocutor no es va referir a una obra en concret, des de l’ajuntament es van imaginar quina era la diana dels improperis: un oli sobre tela de l’artista madrileny Rubén Fernández Rojo, titulat Yo sé que vos realments, en el qual retrata el rei emèrit Joan Carles i familiars de Felip VI de la manera que pot observar-se en la imatge sobre aquestes línies.

Efectivament, les trucades van seguir i, segons Comes, “ja en portem més d’una vintena, seguint amb els insults, crits de “republicans de merda” i amenaces de l’estil “pobres de vosaltres” que l’exposeu. Ho hem comunicat als Mossos d’Esquadra però, si no va a més, no crec que hàgim de preocupar-nos”. L’alcalde del municipi va trucar fins i tot al pintor, que s’ho va prendre una mica a broma.

Sigui com sigui, la tela formarà part de l’exposició que s’obrirà al públic al local municipal demà a les 12.00 hores i que podrà veure’s fins diumenge a les 20.00. El mateix diumenge, a les 12.30, s’entregarà el premi al guanyador d’aquesta edició, l’artista lleidatà Jan Monclús, per l’obra The Cross, que també pot veure’s a dalt a l’esquerra. Així mateix atorgaran el premi Viladrich en la categories d’arts visuals per a un projecte de Duae Collective. Comes va lamentar aquests insults: “En una democràcia tots tenim dret a expressar-nos, ja sigui amb fotografia, música o bé pintura”.

‘The Cross’, del lleidatà Jan Monclús, guanyador del premi.

‘The Cross’, del lleidatà Jan Monclús, guanyador del premi.JAN MONCLÚS

tracking