SEGRE

CINE CERTAMEN

El festival Som Cinema, amb protagonistes de premi

El director de 'Lucas' i un actor d''El ventre del mar', a Lleida

Presentació de curtmetratges de l’Escola Catalana de Cinema i TV, ahir a l’acadèmia Ilerna.

Presentació de curtmetratges de l’Escola Catalana de Cinema i TV, ahir a l’acadèmia Ilerna.SOM CINEMA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El valencià Álex Montoya, director de Lucas, i l’actor Oscar Kapoya, un dels protagonistes d’El ventre del mar, d’Agustí Villaronga, van visitar ahir Lleida per presentar al festival Som Cinema les seues respectives pel·lícules, premiades al passat Festival de Màlaga. Lucas va rebre el premi a la millor pel·lícula de la secció ZonaZine del certamen malagueny, mentre que El ventre del mar va ser la gran triomfadora del festival amb sis dels principals guardons. Van ser dos dels protagonistes de la tercera jornada del Som Cinema, que va començar al matí a la sala d’actes d’Ilerna amb la projecció dels quatre curtmetratges seleccionats d’alumnes de l’Escola Catalana de Cinema i Televisió, a Gardeny.

Avui, Ilerna també acollirà a les 10.00 h el visionat dels onze curts d’alumnes d’instituts de Lleida i Mollerussa del concurs Som Secundària. Així mateix, avui dissabte està prevista l’assistència al festival de diversos cineastes. Pere Altimira, guionista de la pel·lícula Tres, premiada recentment al Festival de Sitges, presentarà la cinta a Screenbox Lleida (20.30 h).

Per la seua part, el director Kike Maíllo presentarà el seu nou llargmetratge, el thriller Cosmética del enemigo (22.00). Així mateix, el lleidatà Pau Esteve, director de fotografia d’El buen patrón, la cinta de Fernando León de Aranoa que aspira a representar Espanya en els pròxims Oscars, parlarà del film a les 22.30 hores a Screenbox.

tracking