SEGRE

POLÍTICA CULTURAL PUBLICACIONS

Un llibre il·lustrat dirigit al públic familiar difon els 12 museus de Lleida i Aran

També volums sobre Tarragona i Girona

Responsables de museus de la Xarxa Territorial catalana van presentar ahir els llibres a Barcelona.

Responsables de museus de la Xarxa Territorial catalana van presentar ahir els llibres a Barcelona.AGÈNCIA CATALANA DEL PATRIMONI CULTURAL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Representants de les xarxes territorials de museus de Lleida, Pirineus i Aran, de Girona i de Tarragona i Terres de l’Ebre van presentar ahir al departament de Cultura a Barcelona un nou projecte editorial que proposa al públic familiar una manera lúdica d’aproximar-se als museus catalans. Es tracta de tres publicacions il·lustrades que presenten el patrimoni dels museus a l’estil del popular On és Wally? Així, a través de les seues pàgines –cada una dedicada a un museu en particular– els lectors hauran de buscar centenars d’objectes que formen part de cada pinacoteca. S’ofereixen diferents nivells de dificultat perquè petits i grans puguin jugar mentre aprenen i descobreixen aquesta oferta cultural.

Una pàgina final ofereix curiositats per continuar buscant en les il·lustracions. A més, aquesta part final disposa d’un codi QR que permet ampliar la mida de lletra i també facilitar una lectura de pantalla per a persones cegues o amb dificultats visuals.Elisa Munsó ha il·lustrat les pàgines dels dotze museus de la Xarxa de Lleida, dels quals destaca 160 objectes de les seues col·leccions perquè els trobin els lectors. Aquest volum ha comptat amb el suport del Patronat de Turisme de la Diputació.

Publicats per l’Editorial Mediterrània, s’han editat exemplars en català, castellà, anglès i francès i, el dedicat a Lleida, també en aranès, i es distribuiran en llibreries, biblioteques i plataformes de venda online així com en els mateixos museus. La Xarxa agrupa el Museu de la Noguera, el de Cervera, el Tàrrega Urgell, el Morera, el de la Conca Dellà, el d’Aran, l’Ecomuseu d’Àneu, el de Guissona, l’Hidroelèctric de la Vall Fosca, els diocesans d’Urgell i Solsona i el Museu de Lleida.

tracking