SEGRE

CINE PRESENTACIÓ

Jaume Balagueró estrena 'Way Down', “un repte molt gran”

El director lleidatà salta del terror a l'acció amb una pel·lícula d'atracaments

El director lleidatà Jaume Balagueró (3r per l’esquerra), ahir a Madrid amb el repartiment de ‘Way Down’.

El director lleidatà Jaume Balagueró (3r per l’esquerra), ahir a Madrid amb el repartiment de ‘Way Down’.SONY PICTURES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Habitual del Festival de Sitges, reconegut sobretot per la seua saga REC i autor de cintes tan inquietants com Els sense nom, Darkness o Mentre dorms, el cineasta lleidatà Jaume Balagueró s’estrena demà en el cine d’acció amb Way Down, una pel·lícula d’atracaments que ha cuidat fins a l’extrem i que considera un dels seus grans reptes. La cinta relata com una banda d’atracadors planeja un robatori al Banc d’Espanya a Madrid, aprofitant la final del Mundial de futbol del 2010, que la selecció espanyola va acabar guanyant. “Calia fer coses molt difícils, com la reconstrucció de tot aquell festival d’eufòria i de bogeria que va ser la final del Mundial amb milers de seguidors davant les pantalles gegants a la plaça de Cibeles de Madrid, va ser un repte molt gran”, va explicar ahir a la presentació del film a Madrid.

Encara que la cinta estava llesta des de fa dos anys –de fet, ja s’ha estrenat amb gran èxit als EUA i el Regne Unit–, s’ha demorat a arribar a les sales espanyoles per fer-ho “en el moment oportú”. Precisament, l’octubre de l’any passat Balagueró va comentar a Lleida que el rodatge de Way Down s’havia acabat el juny del 2019, però que l’estrena s’havia anat demorant pels efectes de la pandèmia en l’àmbit cultural, que va provocar durant l’any passat el tancament de les sales de cine i, en aquest sentit, distribuïdors i exhibidors estaven esperant a la normalització del mercat. D’“impressionant factura”, segons l’opinió d’un dels protagonistes de Way Down, José Coronado, i “ideal” per recuperar el públic a les sales, el film és la gran aposta de Mediaset per a aquesta tardor, va assenyalar Paolo Vasile, conseller delegat del grup, que va donar suport a la presentació de la cinta, a la qual va acudir la majoria del repartiment (vegeu el desglossament).

Elenc internacional amb Freddy Highmore, ‘The Good Doctor’

El britànic Freddy Highmore, popular per la sèrie The Good Doctor, encapçala el repartiment de Way Down –també produeix el film–, que barreja amb naturalitat actors britànics i espanyols, que parlen indistintament en anglès i castellà: Luis Tosar, Sam Riley, José Coronado, l’alemany Axel Stein i la francocatalana Astrid Bergès-Frisbey. Encara que la pel·lícula comença gairebé igual que la sèrie La casa de papel, és inevitable que recordi més la saga Ocean; tant que director i actors estan disposats a seguir-ne els passos i rodar una segona part: la pel·lícula just hi acaba convidant.

tracking