SEGRE

POLÍTICA CULTURAL EQUIPAMENTS

El Cafè del Teatre de Lleida canviarà de mans i serà per a la segona empresa del concurs

La Paeria no l'adjudicarà a la guanyadora, l'anterior gestora, pels deutes

El Cafè del Teatre va reobrir de forma puntual a l’octubre per al Festival Interfado, sense servei de barra.

El Cafè del Teatre va reobrir de forma puntual a l’octubre per al Festival Interfado, sense servei de barra.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Junta de Govern de la Paeria proposarà demà a la comissió informativa d’Economia l’adjudicació de la gestió del Cafè del Teatre de Lleida (tancat des de l’estiu) a l’empresa que va quedar en segon lloc al concurs públic. La decisió s’ha pres en els últims dies després de conèixer que la firma que va puntuar millor al concurs té com a administrador únic precisament l’anterior gestor del servei, que compta amb deutes pendents de liquidar amb la Paeria. Així doncs, la proposta de la mesa de contractació pública, a la qual demà es donarà llum verda, serà adjudicar el servei d’explotació del bar i la gestió d’activitats culturals a l’empresa Ballalkaffe SL, al capdavant de la qual figuren Joaquín Bielsa i Domènec Merchán, responsable de la botiga de discos i cerveseria Grans Records, al carrer Alcalde Costa.

D’aquesta manera, l’ajuntament ha decidit excloure l’empresa que va guanyar el concurs públic, Cafè del Teatre Lleida 2021 SL, a l’apreciar la concurrència de la prohibició de contractar-la ja que està encapçalada per Antoni Revés, que era l’anterior adjudicatari del servei (llavors en una empresa denominada Igniacos SL), i que, segons va avançar SEGRE dissabte, manté un deute amb l’ajuntament per l’anterior concessió del local. El mateix Revés va reconèixer que devia prop de 25.000 euros però va destacar que a l’estiu ja va abonar-ne una part, “cosa que demostra la meua intenció de saldar-lo”. A més, Revés també va remarcar que “a la nova empresa amb la qual m’he presentat al concurs tinc una participació minoritària, encara que sigui el cap visible, però la resta de socis són tots diferents”.

El regidor de Cultura, Jaume Rutllant, ja va anunciar aleshores que “s’està analitzant si es pot adjudicar el servei a aquesta persona formant part d’una nova societat; si es pot adjudicar a l’altra empresa presentada; o si fins i tot es pot arribar a convocar un nou concurs públic”.

Finalment, la decisió serà adjudicar la gestió de l’equipament a l’altra empresa presentada al concurs. En aquest sentit, Rutllant va afirmar ahir que aquesta adjudicació permetrà que “aviat es pugui reobrir el Cafè del Teatre amb tota la programació i activitat cultural i musical al servei de la ciutadania de Lleida. El nostre desig és que visquem noves temporades d’activitat cultural rica i diversa per poder gaudir-la tots junts”.

tracking