SEGRE

MÚSICA GRUPS

La banda Segallosa reviu les pel·lícules del Far West a Fraga

'Fraga City (ciutat sense llei)' supera les 2.300 visites a YouTube en una setmana

El quartet Segallosa Band de Fraga, en ple enregistrament del videoclip al poblat de Cardell.

El quartet Segallosa Band de Fraga, en ple enregistrament del videoclip al poblat de Cardell.SEGALLOSA

Creat:

Actualitzat:

La banda Segallosa de Fraga ha tornat a l’activitat amb un tema d’homenatge a l’època en què el Baix Cinca es va convertir en plató de rodatge de pel·lícules de l’oest, Fraga City (ciutat sense llei), que està triomfant a les xarxes socials. La cançó, interpretada en fragatí, porta més de 2.300 visualitzacions a YouTube des de l’estrena, fa tot just vuit dies. El tema rememora els temps quan als anys seixanta i principis dels setanta la màgia del cine transformava el Barranc de les Bales en un paisatge típic del Far West; el Cinca en el Río Grande i l’ermita i les cases de Cardell en l’amagatall dels dolents.

Segallosa, que pren el nom de la denominació popular de la boira a Fraga, es va fundar fa una mica més de quaranta anys, encara que va estar molt poc en actiu (vegeu el desglossament). El seu líder, el cantant i guitarrista Conrad, ha reprès ara la batuta del grup juntament amb Ismael (baix) i dos nous integrants: Uri (guitarra solista) i Josep Maria (bateria). Precisament, l’antic bateria de la formació, Diego Tejera, ha estat el culpable que la banda hagi compost aquest tema country-rock en record dels spaghetti westerns rodats a Fraga.

Tejera impulsa des de fa anys la recuperació de la memòria cinematogràfica de la zona, on es va rodar desenes de films, com Viva Carrancho, Dinamita Jim, Un dólar de fuego o Texas Kid, amb populars actors de l’època com Fernando Sancho. El quartet, abillat a l’estil western, protagonitza el videoclip a Cardell com a “presentació per als bolos que volem oferir de cara a l’any que ve”, va explicar Conrad.

Tornen a tocar 40 anys després

Segallosa va ser un somni de joventut a finals dels 70 i principis dels 80, per la moguda fragatina. Però les circumstàncies personals i familiars de cada un van fer que la banda s’acabés. Tanmateix, Conrad assegura que “mai he deixat la música i la guitarra”. Per aquest motiu, ara han renascut quaranta anys després, amb ganes de tornar a trepitjar els escenaris. “De fet, vam debutar el gener de l’any passat a Torrent, però llavors va arribar la Covid i vam parar de nou”, va recordar el cantant, que confia en més concerts després de l’èxit del videoclip.

tracking