SEGRE

ARTS ESCÈNIQUES ESTRENA

Campi Qui Pugui, al TNC

La companyia lleidatana presenta fins al 19 la multipremiada 'Camí a l'escola' || La primera sessió, aquesta tarda, amb les entrades pràcticament esgotades

Alícia Buil, Cristina García i Aitana Giralt, intèrprets del grup lleidatà.

Alícia Buil, Cristina García i Aitana Giralt, intèrprets del grup lleidatà.MAYDO GARGALLO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La companyia de teatre lleidatana Campi Qui Pugui s’estrena aquesta tarda al Teatre Nacional de Catalunya amb la primera sessió oberta al públic general de l’obra Camí a l’escola que, des de dimecres, només s’oferia per a les escoles. La sessió d’aquesta tarda a les 17 hores té les entrades pràcticament esgotades. L’obra es podrà veure cada dissabte a les 17 h i diumenge a les 12 h fins al 19 de desembre a la Sala Tallers del teatre barceloní.

Els dimecres, dijous i divendres la companyia farà funcions dirigides a les escoles. Les entrades ja estan a la venda amb un preu de 10 € per als adults i 8 € per als nens. Alícia Buil, Cristina García, Aitana Gilart, Jordi Pedrós, Marc Cartanyà i Erik Varea són els actors que apareixen a l’obra, que és sense text i d’una durada de 55 minuts.

Camí a l’escola, estrenada el 2019, es va començar a gestar el 2017 i està inspirada en el documental francès Sur le chemin de l’école, que mostra quatre relats de nens de diferents parts del món en el seu recorregut a l’escola. L’obra “ha intentat extreure l’essència de cada viatge” per plasmar-lo en la interpretació, segons va explicar a aquest diari la directora, Rosa Díaz, que també va assegurar que l’objectiu final és transmetre als nens que han de valorar el fet de poder anar a les escoles sense perill.L’espectacle, que el proper 15 de desembre complirà la funció número 100, ha recorregut nombrosos teatres d’Espanya i ha rebut diferents reconeixements com el Premi de la Crítica al millor espectacle familiar de la temporada i el Premi FETEN per la posada en escena. També ha estat nominat als premis Butaca del Teatre i candidat als Premis MAX d’Arts Escèniques.

Un relat sobre el dur camí de molts nens cap a l’escolaCamí a l’escola relata la història de tres germanes que s’enfronten diàriament a obstacles i perills per arribar a l’escola. La trama representa la realitat de molts nens i nenes d’arreu del món, que han de superar diverses amenaces i recórrer molts quilòmetres per poder arribar al seu centre educatiu, una situació molt diferent a la que es viu als països considerats occidentals.Aquesta obra pretén conscienciar tant els adults com els nens sobre la importància de valorar l’accés a l’educació de què gaudeix l’Europa Occidental.

tracking