SEGRE

MÚSICA GUARDONS

El director lleidatà Néstor Bayona, distingit pel Royal Northern College

En reconeixement a la seua carrera musical

El director d’orquestra lleidatà Néstor Bayona, durant una de les seues actuacions.

El director d’orquestra lleidatà Néstor Bayona, durant una de les seues actuacions.

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El director d’orquestra lleidatà Néstor Bayona, de 36 anys, va ser nomenat Associate Member del Royal Northern College britànic on va ingressar als 17 anys per estudiar piano. “Em vaig assabentar que un professor va apostar per la meua candidatura per rebre aquesta distinció”, va explicar a SEGRE. “És un honor ser reconegut d’aquesta manera, ja que significa que valoren el treball que estic fent en la meua carrera musical com a director.

A més, ser Associate Membre del Royal Northern College significa representar la institució allà on vagi, i això sempre és un orgull”, va afegir. Durant el seu pas per aquesta universitat britànica, Bayona va obtenir el premi més important de la institució, la Gold Medal. A partir d’allà, el seu palmarès ha anat engrandint-se amb el prestigiós Philip & Dorothy Green Young Concert Artist Award, el 2009, i, la seua selecció com a artista del Park Lane Group el 2010.

Amb tan sols 21 anys va debutar com a solista al Palau de la Música Catalana i dos anys més tard ho va fer a Londres i Manchester.Actualment, el director lleidatà resideix a Berlín, des d’on recorre tot Europa per exercir la seua feina com a director associat de l’orquestra simfònica de la ràdio nacional de Polònia, que compagina amb el seu lloc com a director assistent de l’Òpera de Marsella. “A més de la meua feina en les dos orquestres, ara mateix estic centrat a poder obrir-me camí en el panorama català i espanyol com a freelance.El mes de setembre passat va debutar com a director al Palau de la Música amb l’Orquestra del Reial Cercle Artístic de Barcelona i en els últims mesos ha participat en diferents concerts a Albània, Romania i Alemanya.

tracking