SEGRE

MÚSICA ACTUACIÓ

Deu anys d'èxits de la JOP

La Jove Orquestra de Ponent comença dissabte a l'Auditori de Lleida a celebrar el desè aniversari || Concert amb els seus dos directors històrics

La JOP, en un assaig general aquesta setmana durant l’‘stage’ de l’orquestra a Salàs de Pallars.

La JOP, en un assaig general aquesta setmana durant l’‘stage’ de l’orquestra a Salàs de Pallars.JOP

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Jove Orquestra de Ponent (JOP) reunirà dissabte vinent a l’Auditori de Lleida (19.00 h, 10 €/5 €) els dos directors que han format part d’aquesta formació musical per a un concert molt especial: l’inici de la celebració del desè aniversari d’aquesta singular associació musical, autogestionada i que s’organitza de forma assembleària. El professor del Conservatori de Lleida Agustí López, sota la batuta del qual va arrancar la JOP fa una dècada, tornarà a posar-se davant l’orquestra en aquesta cita musical, en què també participarà l’actual director titular, l’alacantí Antonio Lajara, per conduir entre tots dos un repertori que, sota el títol Viatge en el temps: 10 anys d’èxits, repassarà algunes de les peces més significatives interpretades durant aquesta dècada: l’intermezzo Goyesques d’Enric Granados, la Simfonia Italiana de Mendelssohn, Danses Hongareses de Brahms o la Simfonia del Nou Món de Dvorak, entre d’altres. Des de dilluns i fins ahir, la JOP va gaudir d’un estada a l’alberg La Solana de Salàs de Pallars per treballar aquest repertori i fer un assaig general (a la foto).

L’estada va culminar ahir amb un concert de regal i agraïment per als veïns d’aquesta localitat del Pallars Jussà.La JOP va nàixer el 2011 com a associació juvenil com a sortida professional per a molts músics que acaben els estudis als conservatoris de Lleida i Cervera i volen continuar tocant. L’orquestra, el projecte estrella de l’associació, va debutar la primavera del 2012 i, des d’aleshores –i també com a formació resident de l’Auditori–, en cada temporada ha treballat un parell de repertoris diferents, que ha interpretat davant del públic en una mitjana de quatre a sis concerts anuals.

Per la formació han passat uns 140 músics, fins i tot estrangers

Aquesta formació simfònica reuneix músics d’entre 16 i 30 anys, bona part d’ells formats als conservatoris de Lleida i Cervera, però també de la resta de Catalunya.

Fins i tot també ha acollit alguns intèrprets estrangers (Alemanya, França) durant la seua estada a Lleida com a alumnes del programa Erasmus a la Universitat de Lleida. En els deu anys d’història de l’orquestra, han passat per la JOP prop de 140 músics. De fet, per continuar celebrant aquest aniversari volen reunir-los tots de nou a l’escenari.

tracking