SEGRE

ART PATRIMONI

La Paeria espera obrir el Museu Morera el 2023

El regidor d'Urbanisme, Toni Postius, diu que les obres acabaran la tardor del 2022 || La troballa de restes arquitectòniques medievals ha retardat el projecte tot i que ara es preveu museïtzar-les

Jaume Terés explica l’evolució de les obres a l’alcalde Pueyo i el tinent d’alcalde Postius.

Jaume Terés explica l’evolució de les obres a l’alcalde Pueyo i el tinent d’alcalde Postius.GERARD HOYAS

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les obres del nou espai, a la rambla Ferran, que acollirà la seu de l’actual Museu Morera avancen “a bon ritme i segueixen el calendari previst”, segons va explicar ahir el tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme, Toni Postius, durant una visita que va dur a terme ahir amb l’alcalde Miquel Pueyo més d’un any després de l’anterior. Malgrat les complicacions, per la pandèmia i l’aturada de les obres que van fer perillar els fons europeus, Postius va assegurar que “s’ha executat el 70% de l’obra”. A més, el regidor va assenyalar que espera que els treballs estiguin acabats a la tardor del 2022 i el 2023 el Museu d’Art Modern i Contemporani de Lleida serà una realitat.

La troballa de les adoberies, datades dels segles XIII i XIV, sumat a la façana del XIX, les estructures de l’antiga Audiència Nacional i la construcció de nous espais per allotjar el museu han alentit l’evolució del projecte ja que, segons va explicar l’arquitecte municipal, Jaume Terés, “és un procés complex que necessita un temps per valorar, interpretar i reconèixer els elements que formen aquest lloc per poder fusionar els diferents espais d’acord amb la funcionalitat i el concepte del nou Museu”, va explicar.

El director del museu, Jesús Navarro, va reconèixer que amb el trasllat l’equipament tancarà per un temps

En aquest mateix sentit es va pronunciar l’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, que va destacar que les adoberies havien suposat “una complicació”, però al seu torn, va destacar que ara representen “una plusvàlua per a l’espai”. L’alcalde també va lloar “el treball quirúrgic” que porten a terme per poder conservar les diferents estructures que s’han trobat. “La nostra idea és poder mantenir tots els elements que formen part de l’edifici i l’espai per, primer, fer-los visibles i, més endavant, fer que formin part del patrimoni del museu”, va concloure Pueyo.

Jaume Terés explica l’evolució de les obres a l’alcalde Pueyo i el tinent d’alcalde Postius.

Jaume Terés explica l’evolució de les obres a l’alcalde Pueyo i el tinent d’alcalde Postius.GERARD HOYAS

tracking