SEGRE

POLÍTICA CULTURAL PLE MUNICIPAL

Les denunciants d'abusos sexuals de l'Aula de Teatre de Lleida, “ignorades i oprimides”

La comissió especial de la Paeria lamenta que no se'ls hagi demanat disculpes

Manifestació el mes de març passat a la plaça Paeria pels casos d’abusos a l’Aula de Teatre.

Manifestació el mes de març passat a la plaça Paeria pels casos d’abusos a l’Aula de Teatre.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La comissió especial creada per la Paeria a començaments d’any per les denúncies d’abusos sexuals a l’Aula Municipal de Teatre de Lleida va assegurar ahir que “les dones denunciants s’han sentit ignorades, abandonades, oprimides i desprotegides perquè es van interpretar les denúncies com un atac a l’entitat”. La portaveu de la comissió, Margarida Troguet, va presentar en el marc del ple municipal de la Paeria les conclusions de la investigació dels últims mesos, que posen de manifest que “el fet que la direcció de l’Aula no demanés disculpes revictimitza les víctimes”. Així, Troguet va remarcar que “demanem unes disculpes públiques i sinceres per part de la direcció i professorat de l’Aula”.

La comissió va reclamar posar en marxa una investigació interna per aclarir possibles abusos que encara no haguessin sortit a la llum i també va demanar que es renovés el professorat. Arran de les denúncies, la Paeria va rescindir l’any passat la gestió de l’Aula a l’associació que estava al capdavant d’aquest equipament des de la seua fundació. Tanmateix, la mateixa entitat va guanyar a l’estiu el concurs públic per gestionar l’Aula els pròxims dos anys al ser l’única que s’hi va presentar.La comissió també va criticar que “en el canvi de govern a la Paeria no es va traspassar informació, la qual cosa va dificultar la investigació” (denúncia que va corroborar la regidora de Junts Marta Gispert) i va demanar crear el delegat del menor i una zona exclusiva de vestidors per a alumnes i de serveis separats entre aquests i els professors; pràctiques artístiques ajustades a l’edat dels estudiants i un seguiment del protocol de detecció d’abusos sexuals.La regidora d’Educació, Sandra Castro, va prometre que “farem tot el que estigui a les nostres mans per ajudar les famílies”.

La regidora del PSC Cristina Morón va reclamar “no judicialitzar ni fer extensible el comportament indigne i reprovable de dos persones a tot el personal de l’Aula de Teatre”. També va recordar que l’anterior alcalde, Fèlix Larrosa, va portar el cas a la justícia, i que en el canvi de govern la investigació ja estava en marxa. La regidora no adscrita Ángeles Ribes va afirmar que “aquesta administració ha fracassat en la defensa i protecció dels més petits”, mentre que Xavi Palau (PP) va reclamar “reparar els danys causats a víctimes, família i entorn”. Elena Ferre (Comú) va dir que “lluitarem perquè això no ho hagi de viure ningú més”.

tracking