SEGRE

Mor Sidney Poitier, primer actor negre en guanyar un Oscar com a protagonista

L'actor, Sidney Poitier, el 1968 durant la presentació de la pel·lícula 'For love of Ivy' al XVI Festival Internacional de Cine de Sant Sebastià.

L'actor, Sidney Poitier, el 1968 durant la presentació de la pel·lícula 'For love of Ivy' al XVI Festival Internacional de Cine de Sant Sebastià.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Sidney Poitier, el primer actor negre en guanyar un premi Oscar com a actor protagonista d’una pel·lícula, va morir aquest divendres als 94 anys, segons van informar fonts governamentals de les Bahames. L’Oficina del Primer Ministre va anunciar en el seu compte oficial de Twitter que Philip Davis farà aviat "una declaració sobre la mort de Sir Sidney Poitier", la família de la qual és natural d’una de les illes de les Bahames.

Poitier va nàixer el 20 de febrer de 1927 a Miami (EUA), però es va criar juntament amb els seus sis germans a Cat Island (Bahames), on va passar els seus deu primers anys de vida, fins que es va mudar a la capital, Nassau, i posteriorment a Florida. L’actor, que també es va destacar com a activista dels drets civils, va guanyar l’Oscar pel seu paper protagonista a la pel·lícula "Los lirios del valle" el 1963.

Poitier va ser la segona persona negra en aconseguir un Oscar, després d’Hattie McDaniel, que va obtenir el premi a Millor Actriu de Repartiment per "Lo que el viento se llevó". Anys abans, el 1959, es va consagrar com el primer nord-americà negre en rebre una nominació a l’Oscar a millor actor per "Fugitivos". En els seus més de cinquanta anys de carrera com a actor va participar en més de quaranta pel·lícules.

El 2002, va rebre l’Oscar d’honor, premi que l’Acadèmia d’Arts i Ciències Cinematogràfiques entrega a aquelles figures del cine que han tingut un pes especial en la indústria. L’intèrpret, director i activista va ser un autèntic ídol de Hollywood i també va exercir com a ambaixador de les Bahames al Japó entre 1997 i 2007.

tracking