SEGRE

RECONEIXEMENT CONCERT

Almatret recupera la figura del músic Ramon Currià

|

Fotografia de Ramon Currià i Caelles.

Fotografia de Ramon Currià i Caelles.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament d’Almatret ret avui homenatge al músic, pedagog, compositor i pianista Ramon Currià i Caelles, nascut el 1881 al municipi, a través d’un concert que repassarà el seu llegat musical quan es compleixen 61 anys de la seua mort. La sala de ball La Societat d’Almatret és l’escenari triat per a l’actuació a partir de les 11.30 hores. El concert compta amb la participació de la soprano Aurèlia Pessarrodona, la mezzosoprano Maria Guirado, Òscar Vilaprinyó al violí i Uri Català al violoncel.

El pianista d’aquest concert homenatge és el músic Josep Lluís Viladot, besnet de Ramon Currià. L’entrada per a l’homenatge és lliure i no necessita reserva prèvia.Ramon Currià i Caelles va nàixer a Almatret l’any 1881 i va rebre les primeres lliçons de piano a la catedral de Lleida, on va ingressar com a escolà i amb tan sols deu anys va ser nomenat organista suplent de la catedral. Es va dedicar a copiar partitures per aconseguir els diners necessaris per poder comprar el primer piano per començar així un camí que el portaria a fer una llarga carrera com a organista, pianista, pedagog, director de cors i compositor.

Va tenir un paper destacat en la vida musical lleidatana de la primera meitat del segle XX, amb una llarga carrera com a professor de música i compositor d’un gran nombre de cants destinats a la docència, així com de cançons, himnes i sardanes per a cor. Va deixar publicades dos compilacions de cants escolars i un tractat de música per a ús docent, així com una sardana per a piano, si bé la major part de les seues obres està repartida en forma de manuscrits sense publicar en cases particulars de familiars i amics i arxius principalment de l’àrea de Lleida.

tracking