SEGRE

PATRIMONI TURISME

La torre romana de Castellnou d'Ossó, visitable

Després de finalitzar la primera fase de restauració

Els treballs han inclòs la instal·lació d’una escala circular per a l’accés de visitants.

Els treballs han inclòs la instal·lació d’una escala circular per a l’accés de visitants.LAIA PEDRÓS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La torre circular romana de Castellnou d’Ossó, que data del segle II aC, es podrà visitar. L’alcalde d’Ossó de Sió, Antoni Gilabert, va explicar que serà possible després de finalitzar la primera fase de restauració, un projecte llargament reivindicat pels veïns d’aquest nucli de l’Urgell. El primer edil es va mostrar “molt satisfet” i va destacar que suposarà un revulsiu turístic per al poble i per a la Vall del Sió.

Els treballs de la primera fase, que van començar a principis d’any, s’han centrat en les excavacions arqueològiques i a rebaixar el paviment de la muralla, alhora que s’han habilitat unes escales de caragol i una passarel·la perquè els visitants puguin veure des de dalt l’interior de la torre. La reforma, emmarcada en el projecte Paisatges de Ponent, ha costat uns 120.000 euros i ha estat finançada entre els Feder (50%) i la resta, a parts iguals entre la diputació i l’ajuntament. L’alcalde d’Ossó va avançar que ja treballen per poder aconseguir diners i dur a terme una segona fase centrada en la consolidació de l’estructura.

Actualment, de la torre romana de Castellnou d’Ossó, de 24 metres de diàmetre i declarada Bé Cultural d’Interès Nacional des del 1985, es conserva el perímetre circular oriental i una cantonada de la banda oest.

tracking