SEGRE

El festival de Lleida de novel·la negra 'El Segre de Negre' dona protagonisme a escriptores

Se celebra el 3 i 4 de juny

L'acte de presentació d''El Segre de Negre'.

L'acte de presentació d''El Segre de Negre'.Pagès Editors

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Pagès Editors i l’Institut d’Estudis Ilerdencs de la Diputació de Lleida, organitzadors del festival de novel·la negra de Lleida 'El Segre de Negre', han presentat aquest dimarts la seua sisena edició, que se celebrarà a Lleida els dies 3 i 4 de juny i donarà protagonisme a escriptores. La directora de l’editorial, Eulàlia Pagès, ha assenyalat que en aquesta sisena edició del festival la dona serà la protagonista, "començant des del seu cartell, realitzat per un alumne del CFGS d’Il·lustracin de l’Escola d’Art Municipal Leandre Cristòfol, Miki García i en el que la protagonista és una dona detectiu, i seguint pel seu programa". "Cada any el festival té una temàtica diferent i en aquesta ocasió hem volgut posar de relleu que a Catalunya hi ha moltes dones autores de novel·la negra que estan fent obres de qualitat", ha afirmat. Ha subratllat que també en el passat, en temps en "què fins i tot les dones havien de firmar amb un pseudònim masculí, hi havia autores de qualitat" i ha agregat que cada vegada més les dones són protagonistes principals de les novel·les negres actuals.

"Volem donar a conèixer i destacar que hi ha dones escriptores, dones detectius, dones assassines, de tot", ha explicat la directora de l’editorial lleidatana. En aquest sentit ha afegit que "també s’ha elegit una dona com la guardonada aquest any amb el Premi a la Trajectòria Literària", Carme Riera. "Qui millor que Carme Riera, que té una trajectòria literària impecable, per rebre aquest premi? Serà un gran honor per al festival atorga el guardó a una escriptora de casa", ha explicat Pagès.

El 2019 es va atorgar al reconegut escriptor grec Petros Markaris, el 2021 va recaure en l’escriptora nord-americana Donna Leon i aquest any s’atorgarà a l’escriptora mallorquina Carme Riera.

PROGRAMACIó

NORMALITAT RECUPERADA

Per la seua part, el vicepresident de l’IEI, Joan Josep Ardanuy, ha destacat que aquest any el festival es pot celebrar "per fi amb una normalitat recuperada" i ha felicitat l’editorial per la seua constància en la seua celebració. La iniciativa oferirà presentacions de novetats, taules rodones, interrogatoris, una ruta literària i una activitat infantil i, a fi de fomentar la participació de la ciutadania, organitzarà noves edicions dels concursos #micronegre, de microrelats de gènere negre a Twitter i #Instanegre, de fotografies de gènere negre a Instagram

tracking