SEGRE

CULTURA PROJECTES

Teatre de carrer amb accent local

Obra de gran format de denúncia fruit de la fusió d'OA2 i Fadunito || Amb quinze músics i dos actors en escena, s'estrenarà divendres a les Borges

La presentació del muntatge ahir, al teatre L’Amistat de Ribera d’Ondara.

La presentació del muntatge ahir, al teatre L’Amistat de Ribera d’Ondara.X.S.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Eix Creatiu és el nou grup d’arts escèniques amb segell de Lleida fruit de la fusió de la companyia Fadunito i OA2 Produccions. Presentaran divendres vinent a la nit a les Borges Blanques el seu primer espectacle familiar de gran format, anomenat A tentipotenti (a balquena). Són un total de 120 minuts d’acció amb música en directe de grans produccions dirigida per Jordi Castellà i teatre gestual de la mà d’Ivan Alcoba i Ferran Orobig, fundadors de Fadunito, amb la qual es denuncien la quantitat abusiva de plàstic que s’aboca als mars de tot el món.

Segons va assenyalar Ferran Orobig, aquest projecte pretén ser una reflexió sobre l’ús abusiu de materials plàstics i els efectes “deplorables” que provoquen en el medi ambient i la biodiversitat marina, “en què cada any moren més d’un milió d’aus i més de 100.000 mamífers”. El muntatge argumental té lloc en una fàbrica de plàstics on els músics interpreten peces de clàssics del cine com són entre d’altres les tonades d’El Padrino, Lo que el viento se llevó, Moon River o El último mohicano, entre d’altres. Els mateixos músics escenifiquen els treballadors de la fàbrica.A la factoria, explica Ivan Alcoba, es generen mons imaginaris, jocs i elements interactius en què participa el públic.

En escena es presenten quinze músics de les comarques de Lleida en directe, entre ells especialistes en música clàssica com Marc Castellà o en jazz, com Ricard Grau. Els dos actors són Ivan Alcoba i Ferran Orobig. Finalment, el projecte compta amb un cos de tres tècnics entre ells, de l’empresa Calidos, dirigida per l’artista de Tàrrega David Giribet.

Dos empreses de l’espectacle amb més de vint anys de trajectòria

Fadunito i OA2 Produccions són dos empreses de Lleida amb més de 20 anys de dedicació al món de l’espectacle. Han unit els seus actius per crear Eix Creatiu. Segons Ferran Orobig, “per aconseguir un projecte d’aquesta envergadura hem hagut d’unir esforços per l’elevat cost econòmic”.

Comenta també que la presenten a les Borges per l’entusiasme que ha posat el consistori en l’obra. La iniciativa va sorgir l’estiu passat i la presentació es va realitzar ahir al teatre L’Amistat de Ribera d’Ondara, on duen a terme els assajos.

tracking