SEGRE

MÚSICA ACTUACIONS

Flamenc per homenatjar Granados a l'Auditori

La pianista catalana Cristina Casale estrena diumenge 'Duende' amb l'OJC || El concert finalitzarà amb dos obres de Manuel de Falla

La pianista Cristina Casale, en un dels seus assajos a l’Auditori.

La pianista Cristina Casale, en un dels seus assajos a l’Auditori.AMADO FORROLLA

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El flamenc prendrà l’escenari de l’Auditori Municipal de Lleida aquest diumenge en una actuació conjunta de l’Orquestra Julià Carbonell i la pianista catalana Cristina Casale en un homenatge al compositor i pianista lleidatà Enric Granados. En aquest nou programa, l’OJC estrenarà mundialment Duende, concert flamenc escrit per Abraham Espinosa com a part d’un gran programa titulat Pasión Gitana amb el qual l’OJC culminarà una nova temporada de concerts. “Per a mi és molt important poder estrenar aquest concert en un lloc com l’Auditori Municipal per homenatjar un artista com Enric Granados.

Tant el compositor d’aquesta obra, Abraham Espinosa, com Granados tenen moltes similituds en la seua carrera combinant la musica tradicional, com el flamenc, amb sons més actuals”, va explicar Casale a SEGRE. “A més l’acústica d’aquest auditori és espectacular i això també és un luxe”, va afegir.Durant 45 minuts els espectadors podran gaudir d’un viatge per diferents èpoques del flamenc amb un concert compost per tres moviments. L’espectacle començarà marcat per la força i el virtuosisme de tots els instruments de l’OJC per, més tard, cedir el protagonisme al piano de Casale.

Amb un so similar al del cant flamenc el públic experimentarà els sentiments que explica Casale. En el tercer moviment el piano s’intercanviarà el paper protagonista amb els vents i els metalls creant un final espectacular que farà disfrutar els assistents amb la gran exigència de la composició

Amb aquesta ‘Pasión Gitana’, l’OJC posa fi a la temporada de concerts simfònics fins a l’octubre

“Volem exportar el concert a l’estranger com la Xina o el Japó. Per això gravarem l’actuació per poder donar a conèixer el nostre treball pel món”, va assenyalar Casale.Juntament amb l’estrena de Duende, el concert es completarà amb dos obres emblemàtiques de Manuel de Falla: El sombrero de tres picos i la Danza del fuego d’El amor brujo que interpretaran els músics de l’Orquestra Julià Carbonell.

tracking