SEGRE

CERTAMEN MÚSICA

El No Surrender Festival , a la corda fluixa per falta de finançament

El creador del festival busca un ajuntament disposat a pagar les despeses

El No Surrender Festival va reunir més de 5.000 persones en la tercera edició el 2019.

El No Surrender Festival va reunir més de 5.000 persones en la tercera edició el 2019.SEGRE

Creat:

Actualitzat:

Després de tres exitoses edicions, i de l’aturada forçosa per la pandèmia, el No Surrender Festival podria no tornar a celebrar-se per falta de finançament. Segons va explicar a SEGRE l’impulsor d’aquesta iniciativa dedicada a Bruce Springsteen, Josep Maria Pons, “fins ara els diners per organitzar el festival havien sortit de la meua butxaca, però els dos anys de pandèmia ens han afectat molt a tots. Tornaria a fer el festival, però no a jugar-me els meus diners.

Ara ni vull ni puc fer aquest desemborsament. Estem buscant algun ajuntament que vulgui fer-se càrrec de les despeses de la festa, però si no trobem res, no tindrem cap problema a no celebrar-la. El que tenim clar és que, per ara, Vilanova de Bellpuig no continuarà acollint el No Surrender”.

En la seua oferta, Pons es compromet a produir tot el festival juntament amb el consistori que l’aculli. El que sí que té clar l’organitzador és que “aquest festival es farà amb mi o no es farà. Vam començar amb aquesta idea com una festa i és veritat que vam aconseguir xifres que van superar les nostres expectatives.

Ara, amb la crisi després de la pandèmia, som conscients que els ajuntaments tenen altres problemes en què centrar-se abans que fer festivals, per això no soc gaire optimista sobre la continuïtat del No Surrender”, va apuntar Pons.Fins al moment no han rebut ofertes en ferm, però Pons assegura que li faria il·lusió que es pogués celebrar a Mollerussa, que havia d’acollir la quarta edició. “Algun ajuntament s’ha posat en contacte amb nosaltres, però només per consultar algun detall. Durant la setmana anirem parlant amb ells i veurem si algun poble o ciutat està en condicions de poder acollir el festival.

Ens agradaria que fos un ajuntament de la zona propera a Vilanova de Bellpuig. No podem anar gaire lluny perquè la gent que treballem en l’organització tenim altres feines i no tindríem prou temps per viatjar i muntar el festival”, va assenyalar l’impulsor. “El que ha de tenir clar el consistori que pugui estar interessat a acollir aquest festival és que el pressupost s’ha d’atansar als 100.000 euros.

Tots els beneficis que es puguin generar revertirien en el consistori”.

Homenatge a Springsteen de rècord des de la primera edició

El 2017, la màgia de Bruce Springsteen va portar el Josep Maria a organitzar un festival en honor seu. El No Surrender Festival va nàixer amb l’objectiu de convertir la petita localitat de Vilanova de Bellpuig, de poc més de 1.000 habitants, en un punt de trobada per als seguidors del Boss. El primer any va congregar més de 4.000 persones i va aconseguir un rècord Guiness al reunir 1.004 músics per tocar, a l’uníson, el tema que dona nom al festival, No Surrender.

En la segona edició, el certamen va comptar amb la presència de la millor banda tribut a Springsteen, els italians The Blood Brothers, i va superar les xifres del primer any, amb 5.000 assistents i 1.083 músics per tocar Badlans. Després de celebrar el primer No Surrender Kids en què van participar uns 30 nens, el 2019 va tenir lloc la tercera edició amb 1.240 músics i més de 5.000 assistents per cantar Glory Days.

tracking