SEGRE

POLÍTICA CULTURAL MUSEUS

En ruta cap al Museu Morera del segle XXI

La Paeria presenta les línies estratègiques del Museu d'Art Modern i Contemporani de Lleida, la nova seu del qual s'estrenarà l'estiu vinent || La pinacoteca reclama una nova gestió autònoma

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Compte enrere per al nou Museu Morera, que ha complert ja 105 anys sense domicili propi. Ara sí. Les obres de rehabilitació de l’antiga Audiència a la rambla Ferran segueixen el seu curs i sense aparences, de moment, d’interrupció.

En l’horitzó, l’estiu del 2023. Aquesta és la data inaugural que va apuntar ahir la Paeria en la presentació del pla estratègic del Morera 2022-2025. El “full de ruta”, com va precisar el director de la pinacoteca, Jesús Navarro, basada en quatre línies: la nova seu; un relat artístic cronològic que inclou el segle XX i fins a les primeres dècades del XXI, amb pes específic per a l’art audiovisual; una estratègia de difusió i comunicació que passarà per l’àmbit digital i les alternatives a les tradicionals visites presencials; i un nou model de gestió per a les noves necessitats del museu.

També va posar el dit en aquesta última nafra el delegat de Cultura de la Generalitat a Lleida, Albert Turull, que va demanar buscar una fórmula definitiva per a un nou model de gestió del Morera, reiterant de nou el “compromís” del Govern amb aquest nou equipament, exemplificat amb la presència en l’acte de la responsable de l’àrea de Museus de la Generalitat, Magda Gassó. El regidor de Cultura i diputat provincial Jaume Rutllant va destacar el “significatiu alineament de totes les administracions, també l’Estat” en aquest projecte. L’alcalde, Miquel Pueyo, va recordar, per la seua part, que malgrat tots els impediments, des dels dos anys de Covid fins a la crisi de preus de les matèries primeres, “poder posar la data d’estiu del 2023 és una bona notícia”.

Serà després de les eleccions municipals: “Un no s’ha de preocupar per qui tallarà la cinta inaugural, sinó per tots els que es beneficiaran del Morera en el futur”, va afegir. Pueyo també va enviar un encàrrec a les “forces vives” de Lleida que des del 2019 hi van mostrar el seu escepticisme: “Convido ara a tots a reunir-nos entorn del Morera, no demano cap xec en blanc sinó una càrrega d’il·lusió a favor de la ciutat.”Per la seua part, el cap de l’oposició a la Paeria, Fèlix Larrosa (PSC), va demanar al govern municipal “més concrecions i més transparència” sobre la posada en marxa del nou Morera i va lamentar “la falta d’explicació detallada en comissió” sobre l’entrada en funcionament d’aquest equipament.

Polítics, premsa i representants del món cultural de Lleida, ahir a la regidoria de Cultura.

Polítics, premsa i representants del món cultural de Lleida, ahir a la regidoria de Cultura.JORDI ECHEVARRIA

Polítics, premsa i representants del món cultural de Lleida, ahir a la regidoria de Cultura.

Polítics, premsa i representants del món cultural de Lleida, ahir a la regidoria de Cultura.JORDI ECHEVARRIA

tracking