SEGRE

EDUCACIÓ INICIATIVES

La música entra a les escoles de la Seu d'Urgell

Amb el projecte 'Música comunitària. Som orquestra. Som banda' || Se'n beneficiaran un centenar d'alumnes de quatre centres

La comunitat educativa va presentar ahir el projecte musical.

La comunitat educativa va presentar ahir el projecte musical.C.SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Escola Municipal de Música de la Seu d’Urgell i l’ajuntament de la capital de l’Alt Urgell impulsen un projecte per atansar els instruments de corda i de vent a alumnes de quatre escoles del municipi. Un centenar de nens de 3r de Primària de les escoles Mossèn Albert Vives i Pau Claris, i de quart, cinquè i sisè dels centres La Valira i de Castellciutat participaran en el projecte Música comunitària. Som orquestra.

Som banda, que començarà la setmana que ve i finalitzarà el curs amb un concert conjunt de tots els alumnes. La regidora d’Educació, Núria Tomàs, va destacar l’aposta per l’“equitat educativa” i va explicar que el projecte s’emmarca en el Pla Educatiu d’Entorn de la ciutat. “Volem que la música sigui una eina de transformació social i de desenvolupament integral de l’alumnat”, va dir.

La directora de l’Escola de Música, Sonia Lanau, va apuntar que hi participaran 50 alumnes del Pau Claris, 29 del Mossèn Albert Vives i 20 alumnes de La Valira i l’escola de Castellciutat, que s’“endinsaran en el món de la música sense sortir de les escoles”. Les classes les impartiran de forma conjunta professors de l’Escola de Música i els especialistes de música de cada centre educatiu. L’àrea d’Educació de l’ajuntament ha comprat els instruments, que han suposat una inversió de 17.466 euros, i sufragarà el cost de les hores dels professors de l’Escola de Música.

Hi haurà diferents packs d’instruments repartits pels quatre centres. Un, per exemple, estarà format per instruments de corda com el violí, viola, violoncel i contrabaix. Un altre el formaran instruments de vent com la trompeta, el trombó i el clarinet.

La voluntat és que en la segona edició integri també els alumnes de quart de Primària. Els centres van valorar molt bé la iniciativa així com la directora del Mossèn Albert Vives, Sílvia Tomàs, que va celebrar que “finalment es faci realitat el principi d’equitat”, ja que altrament “molts nens no tindrien oportunitat de conèixer el món musical”.

tracking