SEGRE

MÚSICA PREMIS

Enderrock amb accent lleidatà

Sexenni, nominat com a grup revelació, i Arnau Obiols i Lauzeta, al millor disc de folk || Els Catarres, The Tyets, Lildami i Suu, entre els favorits

El grup lleidatà Sexenni, el 30 de novembre als Premis Arc a la Llotja de Lleida.

El grup lleidatà Sexenni, el 30 de novembre als Premis Arc a la Llotja de Lleida.GERARD HOYAS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Catarres i The Tyets aspiren a guanyar en cinc categories dels premis Enderrock 2023, entre les quals la principal, al millor artista de l’any, i amb quatre nominacions se situen Lildami, Miki Núñez, Julieta i Suu. La revista musical catalana, que celebra vint-i-cinc anys d’aquests premis, va donar a conèixer ahir els nominats als Enderrock de votació popular, de la qual sortiran els guanyadors d’uns guardons que s’entregaran el 9 de març a l’Auditori de Girona. A la llista de candidats s’han colat la jove banda lleidatana Sexenni, el percussionista i compositor de la Seu d’Urgell Arnau Obiols i el duo lleidatà Lauzeta, format per Núria Garcia i Joan Baró.

Així, el septet de Lleida de ritmes urbans optarà a l’Enderrock de grup revelació en competència amb nou artistes més, entre els quals Mariona Escoda i Triquell (Eufòria de TV3) o la cantant pop Julieta. Val a destacar que els Sexenni també optaran a un segon Enderrock, en aquest cas a la millor cançó del 2022 per De lao, amb artistes com The Tyets (Bailoteo), Lildami (Supermercat), Triquell (Jugular), Suu (Tu a Menorca i jo a l’Escala) o Els Catarres (Diamants).

Per la seua part, Arnau Obiols competirà a la categoria de millor disc de folk del 2022 amb l’últim treball discogràfic, Mont Cau. En aquest mateix apartat, el duo Lauzeta optarà també a l’Enderrock amb l’àlbum El llibre vermell. Sabor de Gràcia, Pep Gimeno Botifarra, Julivert i l’Orquestra de Músiques d’Arrel de Catalunya seran altres contrincants folks.

A la gala del 9 de març, les actuacions musicals tindran més pes (amb els Stay Homas, The Tyets, Gertrudis, Judit Nedderman, Miki Núñez o Julieta) i es reduirà el nombre de guardons (els de clàssica, jazz o familiar es resoldran l’1 de març). El director de la revista Enderrock, Lluís Gendrau, va explicar que “l’objectiu és atreure públic de les noves generacions musicals”.

També s’entregaran els premis Enderrock de la crítica, que ja es van anunciar al desembre. Marala i Rosalía van guanyar ex aequo el millor disc de l’any; els Antònia Font, el de millor artista; i Arnau Obiols es va emportar el de millor disc folk.

El grup lleidatà Sexenni, el 30 de novembre als Premis Arc a la Llotja de Lleida.

El grup lleidatà Sexenni, el 30 de novembre als Premis Arc a la Llotja de Lleida.GERARD HOYAS

tracking