SEGRE

LITERATURA NOVETATS

Una jornada de reflexió amb 'La pausa dels dies'

Xavier Graset presenta a Lleida el 'Dietari de vivències plaents'

Antoni Gelonch, mestre de cerimònies, va arrancar més d’un somriure a Xavier Graset.

Antoni Gelonch, mestre de cerimònies, va arrancar més d’un somriure a Xavier Graset.GERARD HOYAS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Amb la ressaca (metafòrica) de la celebració en gran del programa 1.500 del Més324, el periodista Xavier Graset va presentar ahir a Lleida el seu últim llibre, La pausa dels dies (La Campana). Es tracta d’un Dietari de vivències plaents, com recull el subtítol, que reuneix articles publicats en diferents mitjans de comunicació al llarg d’una dècada. “Cap dels articles parla de Lleida”, va advertir el presentador de l’acte, Antoni Gelonch.

Però Graset va reivindicar que la Costa Daurada, “que és la platja de Lleida”, sí que és molt present i va portar a col·lació un text en el qual s’esmenta la població de Bellcaire d’Urgell. Gelonch, tertulià del Més324, va exhibir molta complicitat amb Graset. “Tens fama de ligón”, li va etzibar.

El periodista va llegir un article dedicat al seu primer amor d’estiu, “una hamburguesa, però no de les de Burger King”. En una llibreria Caselles a vessar i amb els tres principals candidats a l’alcaldia de Lleida entre el públic, Miquel Pueyo, Fèlix Larrosa i Toni Postius, Graset va fer gala de la seua vis còmica i fins i tot va entonar El huerfanito, la tètrica cançó d’Antonio Machín. Al llibre també hi ha humor, “i moltes dèries”, com la batalla perduda “que es digui fideuà al que sempre ha estat un rossejat”, però el periodista, sobretot, reflexiona sobre el pas del temps, sobre el que queda i el que es perd pel camí.

Amb molta gastronomia, “perquè em dic Graset i m’agrada menjar i cuinar”, i molt arrelament a la terra. Fins i tot va explicar que exerceix de pagès ocasional i que els senglars són el seu pitjor malson.

tracking