SEGRE

LABORAL OCUPACIÓ

Reclamació d'eventuals arran de la sentència europea

Toxo i Álvarez ahir en una roda de premsa conjunta on van analitzar la sentència del TJUE.

Toxo i Álvarez ahir en una roda de premsa conjunta on van analitzar la sentència del TJUE.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

CCOO de Catalunya va iniciar ahir una campanya per oferir la reclamació judicial a tots els treballadors temporals amb contracte extingit l’últim any afectats per la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE).

La sentència, coneguda aquest dimarts, reconeix als treballadors temporals el dret a percebre la indemnització de vint dies per any sense necessitat que el seu contracte sigui fraudulent, i el sindicat va advertir que la legislació laboral espanyola discrimina quatre milions d’empleats temporals a tot l’Estat, 23.120 lleidatans i 546.600 a Catalunya.

Els sindicats amenacen amb represàlies si s’igualen les indemnitzacions “per baix”

D’altra banda, els secretaris generals de CCOO i UGT, Ignacio Fernández Toxo i Pepe Álvarez, respectivament, van advertir que igualar “per baix les indemnitzacions dels contractes seria casus belli i una declaració de guerra en tota regla”.

Tots dos van deixar clar que aquesta sentència “no té res a veure” amb el contracte únic i van demanar que ningú aprofiti la resolució per instaurar el contracte únic i igualar les indemnitzacions “per baix”. “El contracte únic de Ciutadans no té cabuda a la Constitució espanyola. Compte amb aprofitar el pas del Pisuerga pel Tribunal de Justícia de la Unió Europea”, va avisar Toxo. Tanmateix, el líder de C’s, Albert Rivera, va dir que la sentència els dóna “la raó”.

Per la seua part, el conseller d’Empresa, Jordi Baiget, va valorar la sentència europea sobre les indemnitzacions com “un pas que va en la bona direcció”. Baiget considera positiu que hi hagi “un tracte més equitatiu entre el contracte indefinit i el temporal”.

D’altra banda, En Comú Podem va presentar una proposició no de llei al Congrés per modificar l’Estatut dels Treballadors i fixar una indemnització per als treballadors temporals de vint dies per any treballat.

tracking