SEGRE

SINDICATS CONGRÉS

Primera fusió a Lleida de dos federacions de la UGT

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La UGT de Lleida va celebrar ahir el primer congrés de Catalunya per triar la nova executiva de la Federació d’empleats dels Serveis Públics (FESP), que fusiona la federació de serveis públics i la federació de treballadors de l’ensenyament.

La unió forma part de la reorganització interna del sindicat, que preveu passar de set a tres federacions: indústria, serveis públics i serveis privats. El Saló Víctor Siurana de la Universitat de Lleida va acollir el congrés on 180 delegats amb dret a vot es van pronunciar sobre l’única candidatura que s’havia presentat, liderada per Bea Bonilla. La llista estava integrada al 50 per cent per membres de les dos antigues federacions i va obtenir el 68 per cent dels vots.

El líder de la UGT de Catalunya, Camil Ros, exigeix als governs que reverteixin les retallades

Bonilla va destacar la rellevància que tindrà la nova federació “en la defensa dels empleats públics”, a Lleida n’hi ha 14.000, i també el fet que serà “una eina de lluita contra les retallades en aquest sector”.

En aquest sentit, també va intervenir el secretari general de la UGT de Catalunya, Camil Ros, que va destacar que els països que han patit menys per la crisi tenen uns serveis públics i una indústria potents, “i això està demostrat”.

Per això, va recalcar en el seu discurs la importància dels serveis públics per reforçar l’economia. A més, va dir que ara els governs estan “recaptant més impostos que fa un any” i per això va subratllar que “és hora de recuperar tot el que es va retallar per la crisi”.

Finalment, la secretària general del sindicat a Lleida, Núria Solé, va demanar a la nova federació que lluiti per defensar els serveis públics. Així mateix, va aprofitar per acomiadar-se com a líder d’UGT a Lleida, ja que al novembre assumirà el càrrec com a secretària d’Organització del sindicat a Catalunya.

Núria Solé i delegats de la UGT ahir al Saló Víctor Siurana.

Núria Solé i delegats de la UGT ahir al Saló Víctor Siurana.

tracking