SEGRE

COOPERATIVES COMERÇ

ActelGrup tanca les botigues Qeviris per les altes pèrdues acumulades

Amb dos locals a Lleida i un a Tarragona, no supera les expectatives de la seua creació el 2013 || Cinc empleats afectats, als quals se suma la botiga ‘online’

Imatge d’ahir del supermercat Qeviris a la carretera de la Val d’Aran, ja tancat al públic.

Imatge d’ahir del supermercat Qeviris a la carretera de la Val d’Aran, ja tancat al públic.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La cooperativa de segon grau ActelGrup va tancar ahir totes les botigues de supermercats Qeviris, dos a Lleida, una franquícia a Tarragona i la botiga online, com a conseqüencia de les pèrdues acumulades des que les va inaugurar, fa més de tres anys, i que el grup no ha aguantat.

“La primera botiga d’aliments de les cooperatives”, com es va afirmar en la inauguració l’abril del 2014, no va aconseguir superar les expectatives en facturació i, malgrat l’intent de reorientar les estratègies de màrqueting, no va donar el resultat esperat, segons van afirmar fonts de ActelGrup.

A més, les fonts van afegir que el tancament dels dos supermercats a Lleida ha afectat cinc empleats.

Qeviris va obrir al públic l’abril del 2013 a la instal·lació central d’ActelGrup, a la carretera de la Val d’Aran. Un projecte que va voler ser ambiciós i va nàixer amb l’objectiu d’obrir més botigues a Catalunya. De fet, més tard va obrir un altre local al carrer Pi Maragall de Lleida i el 2014 va arribar a Tarragona, on també venia productes en una franquícia amb Carnes Bertran als Pallaresos.

Qeviris va recuperar la marca, també desapareguda, Mama Fruta, reconvertida en sucs. Aquesta firma va ser el primer gran projecte dirigit al gran consumidor d’ActelGrup, on la fruita es venia pelada i envasada. Mama Fruta tampoc va aconseguir assolir les expectatives amb què es va posar en marxa l’esmentat projecte.

Qeviris, que va començar a gestar-se el 2011, era una botiga d’alimentació que oferia tot tipus de productes habituals. Tots tenien la Q de Qualitat Cooperativa i comptaven amb la fruita, un dels plats forts d’Actel, com el seu vaixell insígnia. Però també disposava d’altres productes d’ActelGrup, com l’oli d’Agrolés o el cava, juntament amb aliments d’altres entitats associatives.

Un grup cooperatiu amb 220 milions d’euros de facturacióQeviris, un projecte ambiciós per a una alimentació saludable, era propietat de la cooperativa de segon grau ActelGrup, firma que en la seua última assemblea general va presentar una facturació de 220 milions en la campanya 2014-2015 i va doblar el seu benefici en un milió d’euros respecte de la campanya anterior gràcies a la fabricació i venda de pinso per a animals i assegurances. La secció de fruita en va processar més que altres anys, fins als 140 milions de quilos. Tanmateix, en la passada campanya, els preus no van acompanyar i van facturar pràcticament el mateix que en l’exercici anterior.

tracking