SEGRE

AUTOMOCIÓ BALANÇ

La venda de cotxes creix a Lleida sense el PIVE gràcies a les empreses

Pugen un 32,5% al setembre i més d’un 10% en els nou primers mesos de l’any || El 41 per cent de les adquisicions el mes passat van ser d’empreses

Les matriculacions van tornar a pujar al setembre, segon mes sense el pla PIVE.

Les matriculacions van tornar a pujar al setembre, segon mes sense el pla PIVE.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les matriculacions de turismes i tot terrenys a la província de Lleida van assolir un volum de 615 unitats el mes de setembre, una xifra que suposa un increment del 32,54 per cent respecte al mateix mes de l’any passat, segons dades de les associacions de fabricants (Anfac), concessionaris (Faconauto) i venedors (Ganvam).

En l’acumulat entre el gener i el setembre, les vendes de cotxes a Lleida s’han incrementat en un 10,13 per cent respecte al mateix període de l’any passat, fins a arribar a les 4.886 unitats.

En el conjunt de Catalunya, la venda de turismes el mes de setembre va créixer un 22,63%, fins als 14.057 vehicles, mentre que en els nou primers mesos de l’any van augmentar un 11,37% fins a assolir les 132.267 unitats.

En el conjunt d’Espanya, les vendes del mes de setembre es van situar en 79.951 unitats, un 13,9% més que el mateix mes del 2015 i suposa la millor xifra en aquests mesos des del 2007; en l’acumulat des del gener, les matriculacions van assolir un volum de 874.220 unitats, que representa una pujada de l’11,5%.

Malgrat aquestes dades positives, una vegada acabat l’últim pla d’ajuts per a l’adquisició de cotxes o Pla PIVE, algunes associacions com l’Associació Nacional de Comerciants de Vehicles (Ancove) van qualificar com a “preocupant” que el creixement de les matriculacions d’automòbils al setembre estigui sustentat pels canals d’empreses i llogaters i no pel de particulars, “garant de la salut financera dels concessionaris”.

En el cas de Lleida, al setembre, gairebé el 41 per cent dels turismes i tot terrenys matriculats (252) van estar a càrrec d’empreses i llogaters. Aquesta xifra suposa una variació del 89,5 per cent respecte al setembre de l’any 2015, segons indiquen les dades oficials. En un comunicat, Ancove va mostrar la seua preocupació que una part rellevant dels cotxes matriculats el mes de setembre estiguin finançats amb el Pla PIVE i va ressaltar que el mes d’octubre serà el mes en el qual es conegui realment l’efecte del final dels ajuts a l’adquisició de vehicles.

tracking