SEGRE

COMERÇ MOBILITZACIÓ

Protestes a Lleida contra l’acord comercial entre la UE i el Canadà

La plataforma STOP CETA alerta que provocarà precarietat laboral i greus perjudicis a ramaders i agricultors || Convoquen una gran manifestació dissabte que ve

Un moment de la concentració de la plataforma STOP CETA.

Un moment de la concentració de la plataforma STOP CETA.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

CCOO, CGT, UGT i l’AIC, membres de la Plataforma STOP CETA de Ponent-Pirineus, es van concentrar ahir davant l’edifici dels sindicats a Lleida per mostrar la seua repulsa al denominat Acord Econòmic i de Comerç Global (CETA) entre la Unió Europea i el Canadà.

Segons els portaveus d’aquesta plataforma, les negociacions que es porten a terme tindran uns efectes molt negatius per a la ciutadania, en matèria mediambiental, laboral i de drets, per a l’economia en general i la lleidatana en particular, ja que, segons van explicar, farà empitjorar el comerç local, a causa de l’eliminació dels aranzels, i forçarà molts agricultors i ramaders a rebaixar els seus preus fins a un punt en el qual els sigui insostenible subsistir.

Les protestes van començar la setmana passada i han seguit aquesta amb una gran manifestació

Brussel·les diu que les línies roges del TTIP són la seguretat alimentària i la protecció de les marques

Helena Motos, portaveu de la plataforma, va incidir que les denominacions d’origen veuran perillar la seua existència amb aquest acord. “El Canadà només reconeix la denominació d’origen de l’oli i del vi, però no les altres.”

Davant d’aquesta situació, la plataforma ha organitzat una sèrie d’actes durant aquesta setmana per mirar d’informar la ciutadania i mostrar la seua repulsa a l’acord que podria veure la llum a finals d’aquest mateix any.

Així, per avui han organitzat una cassolada davant la plaça Paeria a les 18.00. Dijous duran a terme una sèrie de xarrades sobre aquesta problemàtica. Les mobilitzacions culminaran aquesta setmana amb una manifestació dissabte a les 18.00 hores a la plaça Ricard Viñes, que se celebrarà de forma conjunta en una vintena de localitats de l’Estat.

Els convocants van denunciar també que aquest acord dóna un gran poder a les grans multinacionals, ja que seran les encarregades de canviar la legislació si aquestes consideren que les perjudica per aconseguir beneficis.

Les negociacions van començar el 2009 i es va arribar a un acord polític el 2013. S’espera que l’aprovació definitiva es dugui a terme a finals d’any i ja de forma plena el 2017. Des de Brussel·les, s’espera a més que aquest acord sigui un “excel·lent precedent” per a futurs acords amb països com els EUA o el Japó.

tracking