SEGRE

Les 'telecos' encapçalen les reclamacions dels ciutadans

Les llars, menys satisfetes amb llum i gas

Joves consulten els seus telèfons mòbils.

Les 'telecos' encapçalen les reclamacions dels ciutadansSegre

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Encara que les llars es mostren menys satisfetes amb els serveis energètics -el 20,9 % es declara poc o gens satisfet amb la llum i el 14,8 % amb el gas- les telecomunicacions són les que reben més reclamacions.

Així es desprèn del tercer panell de llars publicat per la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) partint d’enquestes semestrals i processament de factures dels serveis i amb dades del segon trimestre de 2016.

Al capítol de satisfacció amb els serveis, el panell assenyala, no obstant això, una millora en el grau de satisfacció de les llars espanyoles amb el seu servei d’electricitat.

En l’anterior onada, fa sis mesos, el percentatge de llars poc o gens satisfetes amb el seu servei elèctric era del 26%, mentre que fa un any era del 25 %, davant el 20,9 % d’aquesta onada.

Quant al gas, el percentatge d’insatisfacció cau del 16 % de fa un any fins el 14,8 %.

Entre els serveis de telecomunicacions, el que obté pitjors resultats és la banda ampla fixa: un 17,5 % de les llars es declara poc o res satisfet.

El segueix la televisió de pagament amb un 16,5 % de llars insatisfetes.

En ambdós casos, aquests percentatges suposen lleugeres pujades davant el panell de fa un any.

Entre les llars que es declaren insatisfetes amb aquests serveis, el preu és el principal motiu apuntat, tant per als d’energia com per a les telecomunicacions.

La CNMC destaca que, malgrat que les llars espanyoles declaren més insatisfacció amb els serveis d’electricitat i gas natural, són els serveis de telecomunicacions els que reben un major nombre de reclamacions.

Així, el 15,1 % de les llars ha presentat una reclamació per serveis de banda ampla fixa i el 14,8 % per telefonia fixa. Davant això, només el 5,7 % de les llars han presentat queixes en gas natural i un 6,5 % en el cas de l’electricitat.

Els motius per reclamar, explica Competència, segueixen un patró similar als motius d’insatisfacció.

En el cas dels serveis d’electricitat i gas, gairebé sis de cada deu reclamacions estan relacionades amb problemes en la facturació.

En canvi, els percentatges de reclamacions per facturació com a per falta de qualitat del servei són propers al 50 % en els serveis de telefonia i banda ampla fixa.

tracking