SEGRE

AGRICULTURA JORNADES

La Setmana Agrària de Bellpuig celebra les seues tres dècades de vida

Amb jornades tècniques fins aquest dijous

Un moment de la inauguració de les jornades.

Un moment de la inauguració de les jornades.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Llotja de Bellpuig acull des d’ahir i fins a aquest dijous la 30a edició de la Setmana Agrària, en què s’ofereix una sèrie de jornades tècniques d’especial interès per als agricultors i els ramaders.

La inauguració de la 30a edició va ser a càrrec de Ferran de Noguera, director dels serveis territorials del DARP a Lleida. L’alcalde de Bellpuig, Salvador Bonjoch, va explicar que des de fa dos anys es fan coincidir les jornades tècniques, que abans se celebraven a començaments d’any, amb la Fira de la Conserva, a fi de dedicar tota una setmana al món agrari.

La Setmana Agrària, que compleix la trentena edició, acaba aquest dijous amb diverses jornades tècniques

Més de vuitanta persones van omplir ahir la sala d’actes de la Llotja en la xarrada inaugural, que va ser a càrrec de la tècnica de l’Oficina de Fertilització i Tractament de Dejeccions Ramaderes del DARP, Gemma Murillo, i del responsable del sector porcí d’Unió de Pagesos, Rossend Saltiveri, que van parlar de l’eficiència en l’aplicació i l’aprofitament dels adobs orgànics i del nou decret de fertilització, que està previst que sigui vigent durant el primer semestre de l’any vinent. La jornada d’avui tractarà sobre els tràmits i requisits per ampliar o crear noves granges. Demà, Ignasi Iglesias, de l’Institut de Recerca i Tecnologia Alimentàries, parlarà sobre la innovació varietal i competitivitat en pomeres i pereres en temps de canvis, i dijous la jornada estarà dedicada a com pot millorar l’eficiència de l’empresa un productor local. La Setmana Agrària està organitzada pel consistori, la Llotja de Bellpuig i l’Oficina Comarcal de l’Urgell del DARP, i compta també amb la col·laboració d’Unió de Pagesos, l’Associació Leader de Ponent, l’IRTA, Pimec, Tecnics.org, @rural.cat i l’Oficina de Fertilització i Tractament de Dejeccions Ramaderes.

tracking