SEGRE

SEGURETAT SOCIAL

El Govern central vol pagar amb tributs 28.000 pensions a Lleida

Deixarien de dependre de les cotitzacions socials les de viudetat i orfandat || A la província representen un cost mensual de més de quinze milions

Imatge d’arxiu d’una manifestació en defensa de les pensions públiques.

Imatge d’arxiu d’una manifestació en defensa de les pensions públiques.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La reforma de les pensions sembla que serà un dels grans assumptes d’aquesta legislatura a l’Estat i des del Govern central es torna a llançar la idea que no totes siguin finançades amb les cotitzacions socials, les que paguen els treballadors cada mes. En concret, sortirien d’aquesta via de finançament les de viudetat i les d’orfandat i podria fins i tot afectar les d’incapacitat laboral.

A Lleida en l’actualitat hi ha 25.170 viudes que tenen una pensió i 3.163 orfes més, amb els quals serien 28.333 els que passarien a dependre dels pressupostos generals de l’Estat, és a dir, de les arques públiques finançades a través dels impostos.

Aquests dos tipus de pensions representen un cost mensual a la província de més de catorze milions, en el cas de les de viudetat, i una mica més d’un milió les d’orfandat. Les d’incapacitat laboral, al seu torn, representen un desemborsament mensual superior als nou milions d’euros repartits en 10.254 pensions.

En el conjunt de la província, el cost de les pensions supera els 77 milions d’euros cada mes que cobren 97.758 pensionistes.La pensió de jubilació, la que es percep després d’haver cotitzat com a treballador, se situa en poc més de 900 euros mensuals, mentre que les de viudetat no arriben als 557 euros, les d’orfandat voregen els 350 i les d’incapacitat permanent representen una mitjana de 890,60 euros.

La reforma de la Seguretat Social i les pensions requerirà un dels grans acords de la legislatura i per a això s’anuncien reunions ben aviat de l’anomenat Pacte de Toledo.

Es produiran en un moment en el qual l’anomenada guardiola de les pensions es troba en una situació delicada i que, si la situació es manté, es podria esgotar en tot just un any. En l’actualitat compta amb 24.616 milions i el Govern central s’ha vist obligat els últims anys a recórrer a aquest fons de reserva per assumir la paga extraordinària de la gent gran.

La Seguretat Social, per la seua banda, recapta aproximadament 8.400 milions d’euros mensuals de les cotitzacions dels treballadors.

tracking