SEGRE

EMPRESES

Volkswagen retallarà 23.000 llocs de treball a Alemanya fins el 2020

Reduirà el personal amb jubilacions anticipades disminuint la jornada als treballadors de més edat i altres fluctuacions de personal

Volkswagen retallarà 23.000 llocs de treball a Alemanya fins el 2020

Volkswagen retallarà 23.000 llocs de treball a Alemanya fins el 2020

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El fabricant automobilístic alemany Volkswagen (VW) va informar aquest divendres que retallarà 23.000 llocs de treball a Alemanya fins el 2020, mesura amb què estalviarà 3.000 milions d’euros anuals a les factories alemanyes.

Volkswagen va dir en un comunicat que no realitzarà acomiadaments forçosos fins el 2025 i que reduirà el personal amb jubilacions anticipades disminuint la jornada als treballadors de més edat i altres fluctuacions de personal.

El consorci Volkswagen vol crear, alhora, 9.000 llocs de treball en altres àrees de creixement com els elèctrics.

A més d’aquests 3.000 milions d’euros que estalviarà a Alemanya amb les retallades d’ocupació, VW preveu millorar el seu resultat en 700 milions d’euros més amb altres mesures, probablement anés d’Alemanya.

"També les regions fora d’Alemanya contribueixen a la millora sostenible del resultat. Mitjançant programes d’acció pròpia aportaran 700 milions d’euros més al pla de futur", va dir l’empresa en el comunicat.

D’aquesta manera la millora del resultat total serà de 3.700 milions d’euros.

Amb aquest pla d’eficiència la marca Volkswagen vol incrementar la productivitat a les fàbriques alemanyes en un 25 % i millorar la rendibilitat operativa sobre les vendes fins el 4 % fins 2020.

Volkswagen diu que existeixen altres àrees de creixement com la mobilitat elèctrica i la digitalització, en les quals crearà 9.000 llocs de treball nous i invertirà.

El director de la marca VW, Herbert Diess, va dir que amb aquest pla de futur la companyia "fa un important pas endavant".

El grup Volkswagen vol transformar la seua marca principal, que amb prou feines és rendible, per posar-la en forma per als grans canvis que es produeixen en el sector automobilístic.

El president del comitè d’empresa del grup, Bernd Osterloh, va dir que el més important és que s’ha acordat que no hi haurà acomiadaments forçosos fins finals de 2025.

tracking