SEGRE

COOPERATIVES RESULTATS

ActelGrup augmenta la facturació però els seus beneficis s’enfonsen fins als 42.431 euros

El nou director general admet que les vendes a Àsia no han complert amb les expectatives || Descarta exportar fruita de pinyol a la Xina i reforçarà els mercats estatal i europeus com l’alemany

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

ActelGrup ha tancat l’exercici 2015/2016 amb 220 milions d’euros de facturació i un benefici de 42.431 euros, molt per sota dels 1,2 milions aconseguits la temporada passada, segons va explicar ahir el nou director general de la cooperativa de segon grau, Fernando Chocarro, abans de l’assemblea general ordinària de l’entitat. Chocarro va explicar que el negoci de la fruita i el cereal s’ha mantingut estable i els creixements s’han registrat en la central d’assegurances i en les exportacions d’oli a països asiàtics com Taiwan o Corea, gràcies en bona part a l’acord comercial signat amb una firma coreana fa un any. Tanmateix, va explicar que la rendibilitat d’aquestes experiències exportadores unides a la venda de farratges a la Xina, a través de Transalfals, no han complert les expectatives.

Va dir que a l’hora de valorar les operacions no sempre s’ha tingut en compte que les “regles del joc” en aquests països no són com les d’aquí o que hi ha “costos afegits” com en l’etiquetatge que “no han estat del tot considerats”, per la qual cosa va manifestar que a partir d’ara hauran de ser més cauts a l’hora d’obrir-se a nous mercats.

Chocarro va avançar que es duran a terme canvis en la producció de fruita en finques arrendades

Per exemple, va avançar que ActelGrup no exportarà fruita de pinyol a la Xina després del protocol firmat entre aquest país i Espanya a l’abril i el que faran és potenciar el mercat estatal i europeu, sobretot en països com Alemanya, el Regne Unit i els escandinaus. Va dir que la cooperativa no està tancada a obrir-se a nous mercats però sempre que aconsegueixi “rigor i cautela”, prioritzant que el negoci sigui rendible i no amb el “volum pel volum” com a objectiu principal. Va dir que un altre dels negocis que són clarament “millorables”, segons Chocarro, és la producció de fruita a través de finques arrendades per la cooperativa. En aquest sentit, va manifestar hi haurà canvis perquè “en allò que no aporta beneficis clars i contundents s’ha d’actuar amb rapidesa per canviar-ho”.

Segons fonts de la firma, a la campanya 2015/2016 s’han comercialitzat 130.000 tones de fruita, 160.000 tones de pinso, 292.000 tones de cereals i 6.000 tones de llavors.

Pel que fa a la venda de subministraments, s’han facturat quinze milions en fitosanitaris i s’han comercialitzat 26,5 milions de litres de gasoil. Quant a la central d’assegurances, ha obtingut 25.000 pòlisses assegurades i 31 milions d’euros en primes.

Pla de la cooperativa amb l’austeritat com un dels eixosLa nova direcció d’ActelGrup prepara en el pròxims mesos un nou pla estratègic 2017-2020, on es reflexionarà sobre el rumb que cal prendre en el futur per la cooperativa tenint com a eixos fonamentals “la comunicació bidireccional amb els socis, la transparència, el rigor, la professionalitat, i en definitiva l’austeritat com a concepte de base”, segons va dir Fernando Chocarro.

Chocarro, segon per l’esquerra, a la dreta del president d’ActelGrup, Josep M. Codina.

Chocarro, segon per l’esquerra, a la dreta del president d’ActelGrup, Josep M. Codina.

tracking