SEGRE

LABORAL

El 52% dels treballadors està insatisfet amb el seu horari, segons un estudi

Un de cada tres assegura que li agradaria tenir una jornada més flexible en funció del dia

El 52% dels treballadors està insatisfet amb el seu horari, segons un estudi

El 52% dels treballadors està insatisfet amb el seu horari, segons un estudi

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El 52% dels treballadors no està satisfet amb la seua jornada laboral i desitjaria realitzar més o menys hores de les que fa actualment, segons les conclusions de l’estudi "Employer Branding" de la companyia de recursos humans Randstad.

Entre les raons que els treballadors addueixen per reduir les seues hores de feina destaquen la capacitat de tenir temps lliure per a un mateix, important per al 69 % dels professionals, així com millorar la conciliació entre vida laboral i personal, el que és rellevant per al 65 % dels ocupats segons aquest informe.

En un comunicat, el director de Relacions Institucionals de Randstad, Luis Pérez, afirma que "un dels principals problemes del mercat laboral és la seua baixa flexibilitat, ja que els professionals necessiten distribuir la seua jornada de treball d’una manera més adequada perquè s’adapti al seu mode de vida".

L’informe mostra com el 36 % dels empleats assegura que li agradaria tenir una jornada més flexible en funció del dia, mentre que el 16 % estaria a favor de prolongar les seues hores de treball per reduir els dies laborals.

"Una flexibilitat horària més gran és beneficiosa per a l’empleat, ja que ofereix diferents alternatives de jornada laboral, i per a la societat en general, ja que augmenta el temps de lleure disponible," afegeix Pérez.

En el seu estudi, Randstad destaca també que el 45 % dels treballadors situen la conciliació com una de les cinc raons més importants a l’hora d’elegir una empresa, el que significa que 8 milions de professionals presten especial atenció a aquest tipus de polítiques laborals per decantar-se per una companyia o una altra.

En relació amb aquest assumpte, és significatiu com el nivell d’estudis influeix directament en la importància que els empleats atorguen a la conciliació ja que a més nivell educatiu, major és la importància que li donen a aquest aspecte.

En el cas dels treballadors amb estudis universitaris, el 47 % situa la conciliació com un dels cinc factors més destacats per triar un treball, xifra que descendeix fins el 45 % en els empleats amb nivell formatiu mitjà i fins el 39% en el grup de professionals amb estudis primaris.

tracking