SEGRE

COMERÇ INTERNACIONAL

La falta d’inspectors obliga fructícoles de Lleida a exportar des d’altres duanes

Procés que incrementa costos i temps en les trameses a l’haver de passar Tarragona, Barcelona o Saragossa || Davant un augment de demanda aquesta setmana de fruita de llavor per part d’operadors d’Israel

Imatge de camions esperant per poder passar els tràmits d’inspecció ahir a Edullesa.

Imatge de camions esperant per poder passar els tràmits d’inspecció ahir a Edullesa.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Empreses fructícoles de Lleida han hagut de fer els tràmits d’inspecció duanera a Tarragona, Barcelona i Saragossa davant d’un increment de trameses cap al mercat d’Israel i que no han pogut absorbir en la seua totalitat els dos professionals destinats a Edullesa. El problema és que en tot just tres dies era necessari fer els tràmits per a un total de 25 contenidors de 20.000 quilos cada un. Israel imposa exigents mesures de control duaner que, a la pràctica, requereixen dos hores de treball per cada contenidor, al ser necessari analitzar un mínim de 400 quilos, segons va explicar el president de la duana lleidatana, Joan Serentill. Va afirmar que a pesar de l’esforç dels dos inspectors destinats per l’Administració a Lleida era materialment impossible que poguessin fer front a aquesta demanda.

Des d’Afrucat, patronal de la fruita catalana, Manel Simon va recolzar la petició de Serentil de poder comptar amb més personal. Va afegir que la resta de duanes properes tampoc podien assumir en la seua totalitat els carregaments i, a més, els trasllats encareixen les trameses i els retarden.

Les exigències israelianes d’inspecció requereixen dos hores de treball per cada contenidor

Segons Simon, finalment es podran fer davant aquesta necessitat urgent i va posar èmfasi en el fet que no complir les condicions d’una tramesa pot suposar perdre un client. Després d’hores de tensió i contactes telefònics entre Edullesa, Afrucat, la subdelegació del Govern central i el cap d’inspectors de Catalunya, els 25 contenidors es podran acabar d’inspeccionar avui dimecres, amb la previsió que puguin carregar-se en un vaixell des del port de Tarragona de bandera israeliana amb destinació al mercat d’aquest país, segons la patronal. Dilluns es van inspeccionar sis contenidors a Lleida, dos a Tarragona i quatre a Saragossa. Ahir es calculava que se n’inspeccionarien quatre o cinc a Lleida i dos a Tarragona i la resta passaran l’anàlisi avui en diferents punts duaners.

De cara a evitar futurs problemes, a banda d’insistir en la reclamació d’un reforç de personal a Edullesa per part de l’Administració central, Afrucat recomana a les firmes fructícoles que intentin coordinar-se amb les empreses transitàries amb les quals treballen per poder coordinar-se.

En aquest sentit, Joan Serentill va voler destacar l’esforç per part dels dos inspectors d’Edullesa i de la gerent de la duana, Irene Marquès, mentre que va remarcar l’increment d’activitat d’aquest punt duaner de la ciutat.

Un dels factors que expliquen aquest augment és la demanda del mercat brasiler. Joan Serentill, que també és gerent de Fruilar, va apuntar que es preveu que el mercat brasiler continuï sol·licitant fruita de llavor de Lleida almenys fins a la primera setmana de febrer a causa de la mala collita a l’hemisferi sud. A més, hi cal sumar el pic de trameses d’aquesta setmana cap a Israel, en aquest cas capitanejada per la demanda de pera de la varietat blanquilla.

Edullesa incrementa l’activitat prop d’un 10% enguanyEdullesa ha efectuat aquest any 3.400 despatxos, de forma que calcula que podrà acabar l’exercici amb un increment d’activitat d’entre un 9 i un 10%, marcant un rècord des que Rússia va posar en marxa el veto a la fruita europea. Així ho va explicar ahir la gerent, Irene Marquès, que va destacar els increments dels mesos d’agost (17%), setembre (13%), octubre (31%) i novembre (76%). Només el mes passat es van efectuar 550 despatxos.

tracking