SEGRE

RAMADERIA SECTOR BOVÍ

Concentració d’oferta de llet per superar la crisi

Una de les 15 mesures del pla de la conselleria || Preveu eliminar l’obligatorietat de reixats perimetrals en granges intensives

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un grup d’experts formats per representants del sector lleter, administració i especialistes de la matèria van presentar ahir quinze mesures per potenciar i millorar les explotacions lleteres catalanes en el marc del Pla d’Acció del sector lleter de la comunitat autònoma, que està recollit a la Taula Sectorial de la llet.

Conté mesures encaminades al foment de la innovació al sector, a la internacionalització de la indústria làctia catalana i a la concentració de l’oferta, una acció que es basa en la cooperació de diversos productors per crear projectes amb un valor afegit.

El programa definit i presentat a la conselleria d’Agricultura pretén aportar instruments per millorar la sostenibilitat econòmica i ambiental de les explotacions catalanes i incrementar l’eficiència de la indústria lletera al territori, va informar la Generalitat en un comunicat.

Preveu diverses jornades de difusió per a la millora de l’eficiència del sector lacti, entre aquestes a Lleida i Alt Urgell-Cerdanya, unes trobades en les quals es vol informar els ramaders i treballadors sobre els costos de producció.

Una de les novetats presentades en aquest sentit a la Taula Sectorial és la revisió del decret d’Ordenació d’Explotacions Ramaderes, que inclourà eliminar l’obligació de disposar d’un reixat que cobreixi tot el perímetre d’aquelles explotacions que siguin de caràcter intensiu i amb l’objectiu de reproduir les espècies bovines i ovines.

Va insistir, d’altra banda, que les explotacions catalanes “surten perjudicades” en els ajuts del ministeri.

tracking