SEGRE

EUROPA BANCA

Monte dei Paschi, el banc més antic del món, s’enfonsa

El Govern italià el rescatarà després de fracassar la recapitalització || EUA multa bancs europeus per les hipoteques porqueria

Façana de la seu de Monte dei Paschi di Siena (MPS) a Siena.

Façana de la seu de Monte dei Paschi di Siena (MPS) a Siena.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La italiana Banca Monte dei Paschi di Siena (MPS), el banc més antic del món, va fracassar dijous en la seua ampliació de capital per 5.000 milions d’euros i, tot seguit, el Govern va crear per decret un fons destinat a ajudar la banca i la resta d’entitats amb problemes.

El decret, batejat com a salvaestalvis, va ser presentat la mitjanit d’ahir i, amb una dotació de 20.000 milions d’euros, permetrà a l’Estat portar a terme mesures que garanteixin la liquiditat dels bancs amb problemes i que reforcin la seua posició patrimonial.

Segons es llegeix en un comunicat, la maniobra permetrà al Tresor italià adquirir accions d’un banc interessat en una recapitalització “com a precaució”, així com protegir els seus clients amb un procediment de compensació.

D’aquesta manera, s’espera que el Govern intervingui participant en un augment de capital a MPS, de la qual el ministeri d’Economia i Finances ja té un 4 per cent i que ara podria convertir-se en accionista majoritari.

MPS va explicar que finalment no va rebre l’interès de cap “inversor àncora” disposat a invertir una quantitat de recursos considerable per tal d’atreure altres capitals, a pesar del suposat interès inicial en l’operació del fons sobirà de Qatar.

D’altra banda les autoritats nord-americanes van demandar el grup bancari Barclays pel frau de les hipoteques porqueria, que va ser el desencadenant de la crisi econòmica, i alhora van arribar ahir a acords amb els bancs Deutsche Bank i Crédit Suisse pel mateix cas.

Deutsche Bank, el banc més gran d’Alemanya, va acordar ahir amb el departament de Justícia dels Estats Units el pagament de 7.200 milions de dòlars per concloure el cas de les hipoteques porqueria als Estats Units.

Per la seua banda, l’entitat bancària suïssa Crédit Suisse pagarà un total de 5.280 milions de dòlars.

Banc Sabadell tancarà oficines i reduirà plantillaBanc Sabadell tancarà unes 250 sucursals el 2017 i reduirà plantilla en unes 700 o 800 persones mitjançant la no-cobertura de baixes i algunes prejubilacions, van informar ahir fonts de l’entitat financera, que van indicar que es tracta de xifres preliminars i que “en cap cas” hi haurà acomiadaments. L’entitat té trenta-una sucursals a la província de Lleida, amb 196 treballadors.

tracking