SEGRE

ENERGIA REGLAMENT

En vigor el finançament del bo social per les elèctriques

Endesa, Iberdrola i Gas Natural cobriran el 89% || El repartiment es mantindrà fins que el Govern central aprovi un nou decret

Exterior de la seu d’Endesa.

Exterior de la seu d’Endesa.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Endesa, Iberdrola i Gas Natural Fenosa assumeixen des d’aquest dilluns el 89% del finançament del bo social elèctric, segons el recollit al reial decret que va aprovar el Govern central divendres per corregir els errors que van provocar-ne la suspensió com a conseqüència d’una sentència del Tribunal Suprem.

Així es recull al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) d’aquest dissabte, que estableix que l’entrada en vigor del decret es produeix aquest dilluns. Aquest nou repartiment del finançament es mantindrà fins que l’Executiu aprovi, en el termini de tres mesos, un nou decret que recollirà el desenvolupament normatiu de l’aprovat divendres.

L’esmentat repartiment transitori basat en el nombre de clients estableix que Endesa, a través de dos societats, farà front al 37,7% del bo, Iberdrola al 35,5% a través de dos societats i Gas Natural Fenosa al 15,85% a través de tres societats. Unes altres dos empreses que tindran una participació significativa són EDP, del 5%, i Viesgo, del 2,2%. Amb això, aquestes cinc elèctriques faran front al 96,2% del finançament, quedant en unes altres 200 empreses el finançament del 3,8% restant.

El decret imposa, com a obligació de servei públic, l’assumpció del cost del bo social a les matrius dels grups de societats que desenvolupin l’activitat de comercialització d’energia elèctrica, o a les mateixes societats que així ho facin, si no formen part de cap grup societari. Fins ara, el finançament anava només a costa de les matrius.

D’altra banda, el decret modifica la definició de consumidors vulnerables per incloure diferents col·lectius de vulnerables atenent les característiques socials i poder adquisitiu, i els llindars de renda.

tracking