SEGRE

AUTOMOCIóN

PSA compra Opel a General Motors per 2.200 milions d'euros

El grup francès es converteix així en el 'número dos’ del sector a Europa

PSA compra Opel a General Motors per 2.200 milions d’euros

PSA compra Opel a General Motors per 2.200 milions d’euros

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El grup automobilístic PSA Peugeot Citroen va anunciar aquest dilluns la compra al nord-americà General Motors (GM) de la seua filial Opel/Vauxhall en una operació de 2.200 milions d’euros, que el convertirà en el "número dos" del sector a Europa.

La compra es desglossa en l’adquisició, d’una banda, d’Opel/Vauxhall per 1.300 milions d’euros, i per una altra la de la filial financera de GM a Europa per 900 milions, va precisar PSA en un comunicat.

PSA espera, gràcies a aquesta adquisició amb què augmenta la seua quota de mercat a Europa al 17 % (l’any passat la seua producció conjunta va ser de 2,95 milions de vehicles), realitzar 1.700 milions d’euros de sinergies anuals d’aquí a 2026, que en "una part significativa" s’haurien d’aconseguir d’aquí a 2020.

Uns estalvis que -va subratllar el fabricant francès- "haurien de contribuir a accelerar la recuperació d’Opel/Vauxhall", amb referència a la delicada situació financera de l’empresa, que porta 16 exercicis consecutius de pèrdues: 257 milions de dòlars (uns 242 milions d’euros) el 2016 després dels 813 milions de 2015.

En concret, el nou propietari confia que Opel/Vauxhall aconsegueixi un marge operatiu corrent del 2 % d’aquí a 2020 i del 6 % per a 2026, a més de generar un flux de caixa operatiu positiu d’aquí a 2020.

El president de PSA, Carlos Tavares, que va manifestar la seua satisfacció pel compromís amb GM sobre Opel/Vauxhall, es va comprometre a "continuar el desenvolupament d’aquesta gran empresa i a accelerar la seua recuperació" .

Tavares va assegurar que la seua voluntat és gestionar PSA i Opel/Vauxhall aprofitant "les identitats de les marques respectives", i referent a això va assenyalar que amb els "excel·lents models" que ja han desenvolupat ambdós grups per al mercat europeu, està convençut que la filial europea de GM "és el bon soci".

"Per a nosaltres, és una prolongació natural de la nostra aliança i estem impacients per passar a una velocitat superior", va afegir.

La adquisició per 900 milions d’euros de la filial financera de GM a Europa, que dóna servei a 1.800 concessionaris d’11 països, la duran a terme PSA i el banc BNP Paribas amb una participació del 50 % cada una.

Aquest negoci havia representat un flux d'uns 9.600 milions d’euros a finals de 2016, dels quals al voltant de 5.800 milions finançats amb dipòsits o titulització.

La presidenta de GM, Mary T. Barra, va assenyalar que per a la seua empresa la cessió "constitueix una nova gran etapa en l’actual desplegat actualment per millorar la nostra eficiència i accelerar la nostra dinàmica", abans de recordar que aquesta transformació els està permetent obtenir "resultats rècord i sostenibles per als nostres accionistes".

A la pràctica, la "millora immediata" de l’EBIT ajustat, del marge d’EBIT ajustat, del flux de caixa lliure ajustat per a l’activitat automobilística, i la reducció del risc del seu balanç, permetrà a GM, segons els seus càlculs, disminuir en 2.000 milions de dòlars les seues necessitats en liquiditat.

Això obrirà la possibilitat d’incrementar les compres d’accions "en funció de les condicions del mercat".

GM seguirà "exposat a l’èxit" del qual serà el "número dos" del mercat europeu, ja que tindrà bons de subscripció d’accions de PSA.

A més, les dos companyies preveuen col·laborar en el desplegament de tecnologies del cotxe elèctric, es mantindran els acords existents per a l’aprovisionament d’alguns models amb les marques Holden i Buick, i PSA podria aprovisionar-se a llarg termini en sistema de piles de combustible amb el consorci GM/Honda.

tracking