SEGRE

FRUITA ANÀLISI

Asaja xifra ja en 44,6 milions les pèrdues en la poma lleidatana

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Asaja de Lleida va presentar ahir un informe que ja ha enviat al ministeri d’Agricultura en el qual denuncia que les pèrdues que pateixen els productors lleidatans de poma, quan encara queden tres mesos de campanya, superen els 44,6 milions d’euros, xifra que suposa una pèrdua per al productor d’una mitjana de 20 cèntims d’euro per cada quilo de pomes.

Aquestes xifres es basen en les previsions de producció fetes per Afrucat al principi de campanya. El president d’Asaja Lleida, Pere Roqué, va assegurar que la causa principal de la caiguda de les cotitzacions de la poma, sobretot de la varietat golden, no són els baixos calibres de la fruita, que va quantificar en un 20 o 25% “perquè la resta són calibres grans i s’estan pagant a 20 cèntims per quilo en palot”.

Va criticar que els grans lineals estan oferint entre un 40 i un 60 per cent fruita d’altres països, en especial de França, quan Lleida és una gran potència productora de poma. Pel que fa a les mesures que s’han prendre, va dir que la Generalitat hauria d’informar del percentatge de consum de fruita dins dels hospitals i els col·legis catalans.

El president d’Asaja Lleida, Pere Roqué, al centre.

El president d’Asaja Lleida, Pere Roqué, al centre.

tracking