SEGRE

RAMADERIA BALANÇ DEL 2016

La producció càrnia catalana puja un 3,6%, amb el porcí al capdavant

Catalunya produeix el 41,6% de la cabanya de porcs de tot l’Estat || Les exportacions creixen gairebé un 13% i assoleixen els 2.800 milions d’euros

Imatge de la sala d’especejament de BonÁrea Agrupa (nova denominació de la CAG).

Imatge de la sala d’especejament de BonÁrea Agrupa (nova denominació de la CAG).

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La producció de carn a Catalunya va créixer el 2016 un 3,6%, fins als 2,21 milions de tones, comptabilitzant les varietats porcina, vacuna, ovina, equina, cabrum, aus i conills, segons va informar ahir la Federació Catalana d’Indústries Càrnies (FECIC). Un any més, el porcí lidera el sector i les empreses catalanes generen el 41,6% del total de l’Estat. En concret, el 76% de la producció catalana és de porc, amb 20,5 milions d’animals sacrificats, fet que suposa un augment del 2,9%, i 62.586 tones de carn generades.

Quant al comerç exterior, l’exercici 2016 es va tancar amb un creixement en volum del 14,6 per cent i d’un 12,8 per cent en valor, amb més d’1,2 milions de tones de carn exportada i unes vendes a l’exterior de més de 2.800 milions d’euros; les exportacions de carn catalanes representen ja el 57% del total espanyol.

La indústria càrnia catalana ha exportat el 67% de la producció, amb més d’1,2 milions de tones, i França continua situant-se al capdavant de països receptors de porcí català, malgrat haver caigut un 11,6%, seguida de la Xina, que ha crescut un 56%, i d’Itàlia i el Japó, els dos països amb un creixement del 7%.

Per a la patronal catalana del sector, la internacionalització continua sent una part fonamental de la seua estratègia empresarial, per ajudar l’impuls de les càrnies catalanes als diferents mercats exteriors i reforçar la presència, sobretot al sud-est asiàtic i a la Unió Europea. Per treballar en aquest sentit, el departament internacional de la FECIC continua duent a terme el seu Pla Estratègic Sectorial 2015-2020.

tracking