SEGRE

EMPRESES

Amazon instal·larà el seu quart centre logístic a Catalunya, amb 650 empleats

A Martorelles, Barcelona

Amazon instal·larà el seu quart centre logístic a Catalunya, amb 650 empleats

Amazon instal·larà el seu quart centre logístic a Catalunya, amb 650 empleatsEFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Amazon obrirà la pròxima tardor un nou centre logístic a Martorelles (Barcelona), amb el qual el gegant del comerç electrònic sumarà sis instal·lacions logístiques a Espanya, quatre d’elles a Catalunya, i la posada en funcionament del qual comportarà la creació de 650 llocs de treball en tres anys.

Amb les noves instal·lacions, la companyia vol fer front a l’increment de les seues vendes a Espanya, així com a la creixent demanda a la resta dels seus webs europeus, ha informat aquest dijous la firma en un comunicat.

L’expansió de la xarxa logística també li permetrà incrementar la seua oferta de productes, que només a Amazon.és suma més de 160 milions de referències, així com la seua capacitat per donar suport a les milers de pimes que venen els seus articles a través de la seua plataforma oberta a tercers (marketplace).

El nou centre logístic ocuparà un edifici ubicat al Parc Empresarial de Can Roca i tindrà una superfície de més de 30.000 metres quadrats (aproximadament 4 camps de futbol).

Com va succeir amb el centre que construeix al Prat del Llobregat (Barcelona), Amazon ha optat per Martorelles per estar en un emplaçament clau al sud d’Europa i permetre l’accés a un excel·lent capital humà.

Està previst que la nova instal·lació comenci a operar a la tardor del 2017 amb una plantilla inicial d’uns 200 empleats, el procés de contractació del qual començarà en els propers mesos.

Actualment, Amazon compta amb una infraestructura de 28.000 metres quadrats a Castellbisbal -per al seu servei de supermercat Amazon Pantry al Sud d’Europa-, així com amb un centre urbà per a les entregues ultraràpides de Prime Now a l’Eixamplament de Barcelona, al que cal sumar el que construeix en el Prat (60.000 metres quadrats).

Els quatre centres i el recentment anunciat Seller Support Hub -destinat a prestar assistència a les milers de pimes europees que venen als webs d’Amazon- faran que Amazon creï més de 2.500 nous llocs de treball a Catalunya en els propers tres anys.

A Madrid, compta amb el centre de San Fernando de Henares, el primer que va obrir a Espanya i que ha hagut d’ampliar en diverses ocasions; i un altre en el centre de la ciutat per atendre les comandes del seu servei d’entregues ultraràpides Prime Now; a més d’un centre tecnològic i de les seues oficines centrals.

D’altra banda, la companyia ha confirmat que tancarà BuyVip, club de vendes espanyol que va adquirir el 2010 i que opera a Espanya, Alemanya i Itàlia, per falta de rendibilitat.

La pàgina Amazon BuyVip no admetrà comandes a partir del 31 de maig i els seus treballadors passaran a treballar per a Amazon, han informat fonts de la companyia nord-americana.

tracking